Ekarna slår ut sina blad. (Vombsjön)
Förtrollad blir man om man tittar upp i ett blommande kastanjeträd. (Lund)
Om man ser en så stor sfäroblast måste man stanna och ta en bild. Det är en ask eller en lönn. (I närheten av Fjälkinge)
27 maj 2015
12 maj 2015
Fräschingar
Mina tulpaner går i smörgult, vitt och lila. I höstas var den första hösten som jag satte tulpaner här och så mycket glädje som de redan har gett så sätter jag gladeligen ännu fler till hösten som kommer. Sen om det var samma färg på lökpåsen som kom upp i verkligheten det är en annan femma. Jag har för mig att det var åt annat jag satte... Händer det er också?
Vad de heter har jag ingen aning om. Jag har inget intresse av att spara påsarna och har så mycket annat som jag ska komma ihåg, Jag njuter av dem desto mer istället ;-)
9 maj 2015
Crazy days
Vi har olika sorters sniglar, den vanliga trädgårdssnigeln (överst) och några av de spanska. Sen har vi vinbergssnäckor och vanliga snäckor och alla ÄTER de på mina rara växter. Vissa tulpaner verkar godare än andra, Vinbergssnäckor och andra snäckor kan jag inte med att döda, jag plockar dem och lägger ut dem lite längre bort från trädgården.
Ibland får jag se en pantersnigel och blir så glad. Det kan ju hända att de till och med kan mota bort mördarsniglarna när det blir torrare och mer ont om mat. Så dom får gärna vara kvar.
508 stycken sniglar klippte jag ikväll. Hujedamej. Jag har ölfällor på gång och vi funderar på järnsulfat. Och jag samlar kaffesump. Hur gör ni?
Den här fina bilden av sniglar som äter på de rara växterna finns med i Gardens Illustrated Mars 2015.
God kväll!
5 maj 2015
Naturens underverk
Skogslönn
Tog några telefonbilder igår
Tysklönn
Häggen blommar när som helst
Fågelbär blommar och rönnen (?) har stora knoppar
Fågelbärets knoppar är helt perfekta.
Det går fort nu. För en vecka sedan var det precis att bladen började slå ut och nu blommar det överallt i naturen. Varje dag är underbar med detta ljuset som vi får!
2 maj 2015
Den andra maj
För första gången blommar Epimedium rubrum här, Röd sockblomma en två år gammal planta. Jag har inte klippt ner dem för jag ville kolla hur det ser ut när man inte klipper ner. Följande vårar kommer jag klippa ner, det ser faktiskt fräschare ut med nya blad.
Rabarberknoppen alltid lika sprängfylld och fin på våren men det är ju en blomknopp och den ska bort så småningom. Idag blev det rabarberkaka igen och jag passar gärna på innan båda plantorna ska flyttas tillsammans med vinbär och ska få ett eget land.
Penséerna börjar fylla ut krukorna och är så tåliga mot de kyliga nätterna och den rätt så kalla vinden som ligger på ibland.
Jordviva och Gullgröna i kvällssolen blir nästan genomskinliga kronblad.
Den röda tulpanen i häcken är på väg att slå ut nu. Den får stå kvar för att den blommar så gärna med många knoppar (i år 15st) och nu välkomnar jag den istället för att försöka gräva bort den vilket inte går. Man undrar hur djupt lökarna sitter egentligen. Det märks iallafall att jag har gödslat (häcken)...
Vissa har fortfarande mössan på. Knoppen på en vit klockhyacint har fått ett löv som passar perfekt som mössa.
Mandelträdet som fick stå utomhus hela vintern har visat blomknoppar ett tag nu och snart spricker de upp och blommar! Det är lätt att räkna blomknopparna jämfört med de andra två träden som står inomhus på verandan. När de blommade under mitten av mars månad hade de oändligt många blommor. Vi är glada att detta överlevt vårt lilla experiment, en hel skånsk vinter utomhus (även om den var mild). Sen får vi se om vi lyckas få några mandlar på det. På träden inne har vi en del mandelkart, både små och stora.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)