10 februari 2014

Akvarellblommor


Jag blev så väldigt inspirerad av Bente Holst när hon visade ett inlägg med akvareller i sin blogg.

                                                     *  *  *
Som tur är har jag med mig min akvarellåda så det var bara att sätta igång. Jag älskar att måla, det är roligt men svårt. Det är bra att ha några stycken på gång samtidigt så att de hinner torka mellan lagren.

14 kommentarer:

 1. Men det är ju inte klokt vilken talang du är/har!!!!! Så otroligt vackra, ljuvliga målningar. Kram/Annelie

  SvaraRadera
 2. Det var inte första gången! Enormt fina. Var längesedan jag hade färgerna framme. Borde kanske prova.

  SvaraRadera
 3. Kære Maria - utroligt smukke akvareller, du har malet. Du er dygtig :-) - og det glæder mig, at du er blevet inspireret af mine akvareller :-) Du kan se flere af mine akvareller på www.galleriholst.dk
  Hav en god mandag aften! Kh. Bente Holst

  SvaraRadera
 4. Så vackra! Du är verkligen bra på detta. Älskar speciellt vallmon.

  SvaraRadera
 5. Jösses vad duktig du är! Hur fina som helst...
  Riktigt, riktigt fina!

  SvaraRadera
 6. Men så duktig du är! Super fint. Du får måla mandelblommor.
  Mangold är tvåårig ibland om vintern är mild. Men hos mig brukar rådjuren äta upp dem under vintern. Sedan är de ofta inte så fina som den som jag hade glas över.
  Pallkragarna kommer i AoT under våren så jag kan inte visa innan på bloggen.
  Jag skall visa dem så fort de är med i tidningen.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Hei Maria! Ja, det er vanskelig. Farger og vann som lever sitt eget liv, og samtidig ha kontroll. Og det skal skje nå. Liker bildene utrolig godt. De er levende og vakre. Nå skal jeg lete etter bildene på bloggen din som du malte i fjor på Mallis.
  Nyt våren og alt. Anne

  SvaraRadera
 8. Hei igjen! Det var som jeg husket.Vakre og tandre landskaper med gult. Nydelige fargenyanser, i blått, fiolett og grønt. Det er vanskelig å beskrive hvorfor noe er vakkert, men bildene dine er vakre.
  Du må male og male! Anne

  SvaraRadera
 9. Imponerande! Ååå så roligt att kunna måla så fint med så enkla medel.
  Ha det bra!
  Ulrika

  SvaraRadera
 10. Är tillbaks igen.......du satte lite griller i huvudet på mig när du skrev om majrova (som jag aldrig provat). Hade tänkt odla kålrabbi i år, men nu ser jag att majrova har kortare utvecklingstid än rabbin och blir sugen. Jag vet, smaken är olika, men tror du jag ska dra år majrovehållet istället för rabbihållet? Sitter med näsan över Lena Israelssons bok i full färd med fröplanering. Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm..svår fråga eftersom jag gillar båda. De har lite olika konsistens, det är ju supergott att äta kålrabbin som riven råkost. Men tycker du ska prova majrova om du inte gjort det innan :-) Kram!

   Radera
 11. Sånne nydelige akvareller. Av mine favoritter også:) Vallmo og Akeleie! Du spurte om hvilke valmuer det var jeg viste bilder av i posten min. Det var ett-årige Kornvallmo - Shirley. En herlig miks i mange farger, de fleste doble. De selvsår seg også. Ha en fin uke.

  SvaraRadera
 12. Åh de är ju underbara !!! Vad duktig du är. Nu blev jag inspirerad också, men det kommer förmodligen ta en evig tid att hitta mina färger, haha, så det är lika bra jag lägger ner direkt ;-)
  Klart du ska ta med dig av dina växter, annars kommer du sakna dina vänner !
  Kram från Lisa

  SvaraRadera
 13. Älskar vallmon! Kram på dig!

  SvaraRadera