5 maj 2013

Bzzzzzz


Humleutmaning!

Anne på bloggen Moseplassen har man startat en utmaning där det gäller att göra oss uppmärksamma på hur viktiga humlorna är!


HÄR kan du läsa mer om de arter av humla som finns i ditt närområde.

Visste du att det finns runt 280 olika arter av vildbin i Sverige, varav ungefär 40 är humlor!


HÄR kan du läsa om varför humlan är så viktig.


HÄR kan du läsa om hur man gynnar humlor och bin.

HÄR är ännu en fin sida om humlor.


Detta var mina humlebilder och i år har jag redan sett många humlor surra förbi och leta bo.

Jag tänker faktiskt ta och bygga ett eller två humlebo och sätta ut i trädgården. Det finns lite olika sorters bon på nätet som man kan bygga efter. Det finns även jättemånga fina inlägg om humlan hos Moseplassen.

HÄR är till exempel en sida som visar hur man bygger humlebon.

6 kommentarer:

  1. Hei Maria :)
    Så flott at du tok utfordringen og blogger om humla! Veldig fint innlegg, satt stor pris på lenkene dine til de svenske sidene, den med humlebolig har jeg ikke stt før og det har jeg lett etter tips til.

    Jeg ser at du ikke har lagt deg til i lenkelisten i utlysningsposten, så da gjør jeg det slik at andre humleengasjerte kan finne frem til deg :)

    SvaraRadera
  2. Måste genast in och kolla in humlebon. Har i alla fall sett flera olika modeller av humlor idag, både bamsestora och mindre. :-)

    SvaraRadera
  3. Hei! Det er så utrolig hvor korttenkt mennesker kan være for å legge forholdene til rette for seg selv. Det vil si tjene penger på effektivt jordbruk.
    Ringblomst + humle = sant. Har masse frø som nå skal ut. Kjempefint innlegg. God kveld! Klem Anne

    SvaraRadera
  4. Hei igjen! Fantastisk, nå kan jeg bruke forlatte musebol med urin til noe nyttig. Vi har mange mus, kanskje er det derfor vi har mange humler.

    SvaraRadera
  5. Så fint innlegg om humlen!...det er flott med fokus på dette og at vi blir flinkere til å ta vare på insektene våre:)
    Ønsker deg en fin uke:))

    SvaraRadera