22 april 2013

Summa summarum
Beskärningssäsongen på äpple börjar lida mot sitt slut. Vi har kämpat oss igenom många kalla dagar med mycket starka, bistra vindar ute på Lundaslätten. Armarna har varit mjölksyrefyllda och händer och armbågar har fått sin del av kakan så att säga. Men nu har vi tränat upp oss så att vi har starka nypor inför kommande trädgårdssäsong!

Jag tycker verkligen om att jobba där ute, det är ett fint sätt att gå från vinter till vår. Det är lugnt och skönt och medan man låter sekatören gå kan man välja på att lyssna på radio eller bara låta olika fågelljud stå för underhållningen. Tystnaden bryts även ibland av att sopbilen dånar in på gården eller att postbilen gör sin runda.

Nu börjar knopparna anta en rödaktig färg och sväller för varje dag som går. Vi har ett par rader toppar kvar, sen är det finito för den här gången.

5 kommentarer:

 1. Det är nästan så det känns som att jag knallar med i äppellunden. Häftigt, tänk att ha som jobb att gå och klippa äpplen, jag som inte ens törs ge mig på vår enda barska madame.

  SvaraRadera
 2. Finfina sporrar - det märks att man är yrkesskadad! Yrkesmässig äppelodling med tillhörande beskärning är nog litet mer enformigt än det jag sysslat med är jag rädd för. Kanske skönt att det börjar bli på sluttampen...

  SvaraRadera
 3. Hei! Da jeg var student, hadde jeg en sommerjobb i en vakker park. Jeg startet sesongen så tidlig som mulig for å følge våren dag for dag. Vårlyset er vakkert og spesielt i overskyet vær. Muskler som verket, var nesten som et vårtegn.
  En sommer var det en opplesningsserie av Brødrene Løvhjerte på radio. Ute blant høye trær! God natt! Klem Anne

  SvaraRadera
 4. Så fint varmt ljus i den sista bilden! :) Var gör ni av alla kvistar som ni klippt bort? Tänker att det ju borde bli en hel del? Snart är det väl inte så långt kvar tills träden blommar? Äppleblom är nåt visst! :)
  Hoppas händer, armar och armbågar repar sig fort!

  SvaraRadera
 5. Så mysigt det låter (förutom mjölksyran då) och så fint med knopparna. Tänk att dessa kala träd snart kommer vara fulla med blommor!
  Ha det fint! Kram/Annelie
  PS. Diskmedlet, kör lite blandning nu tvättnötter och "vanligt". Visst blir man kemikalienojjig till slut när man får lite mer inblick i det. Så lätt det var att vara lyckligt ovetande...

  SvaraRadera