25 april 2013

Vårkänslor
Någon är i sitt esse!

Dags att skola om frösådderna. Jag vet, jag är lite sent på det, men jag tror att det ska gå bra. Jag tycker det är bättre att så lite sent än att ha en massa rangliga plantor för tidigt som bara tar för stor plats. April är en bra månad att så.

Jag kan inte påstå att jag är någon rackare på sådder, jag är nog bättre på att ta hand om plantorna sen. Tålamodet med svårstartade perenner är inte riktigt min grej. Men jag vet, en gång fick jag rödkvanne att gro efter sådär ett halvår och jag blev jättelycklig! Men det varade inte så länge för jag lyckades inte få några fröplantor sen, som jag hade tänkt.

På översta bilden är det Rosenskära och ett par jordärtskockor till höger i bilden som ska förökas upp och bli mat! I mittenbilden är det chilipeppar- och paprikaplantor samt små dahliabebisar.

Såverksamheten fortsätter ikväll med solrosor, solbrud och blomsterbasilika. Och dahliaknölarna ska förgros. Så upp på garagevinden och damma av lämpliga krukor.

6 kommentarer:

 1. Ser ljuvligt ut! Vad jag längtar efter att stoppa i fingrarna i jorden. Glömde fråga sist jag var och skrev här. Blir det några Calçots odlade i år? Kram/Annelie

  SvaraRadera
 2. Vi är nog i samma fas du och jag. Håller precis på att skola om mina frösådder nu, de flesta såddes den 6 april. Mina måste ut direkt, inget växthus emellan, så att så för tidigt blir inte bra tycker jag. Lycka till med alla småttingar!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Nä, det är aldrig för sent att så...jag håller på hela sommaren och långt in på hösten ;-) Nästan alla perenner sår jag i november, ställer ute och glömmer bort dem tills de sticker upp till våren. Det är väl alldeles lagom tid för de där sorterna, går ju inte att sätta ut hur tidigt som helst. Har också chili och paprikaplantor i den där storleken i år, för de jag sådde först, i januari, blev sjuka :-( Bara att ta nya tag. Lycka till med bäbisarna :-)
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 4. Det är härligt att se när det börjar växa. Jag sådde en del toktidigt i år och plantorna är rätt fina och knubbiga men det blir mycket jobb. På dagarna får de vara på vårt inglasade uterum men ska tas in varje kväll. Tänk om jag glömmer någon kväll! Hemska tanke! Fast i helgen ska vi göra i ordning i växthuset och vid behov får det bli värmefläkt där, med sensor.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 5. Jag tror att den där tanken om att så sent var bra. Det ska jag försöka komma ihåg till nästa år när det börjar klia i såfingrarna :-) Kram!
  /Liv

  SvaraRadera
 6. Är i full gång med att skola om mina småplantor, tänka att lite jord och grönska kan göra en så lycklig./Annelie

  SvaraRadera