21 april 2013

Frågor...och svar


Hur kan det blomma så ljuvligt, rent och vackert efter en lång vinter?
Jordviva (Primula vulgaris)


Potäterna börjar få groddar. Egentligen spelar det ingen roll att de ligger framme innan man sätter dem men det är ju så fint att bara titta på dem ett tag innan de åker ner i myllan. Vilka sorter är det då? Jo, ovan har vi 'Solist' och nedan 'Apache'.

Till vänster nedan, har vi några knölar av jordärtskocka som ska få varsin kruka och gro innan jag sätter ut dem.

Igår hittade jag påsen med dahliaknölar från Mallorca... ja visst ja... de ska också förgros! Hurra vad roligt!
Plantjord måste införskaffas, en hel del olika plantor ska skolas om.Solljus genom nya gröna pelargonblad och pelargon i knopp!
Men när ska vi ha tid att putsa fönster?

5 kommentarer:

 1. Dahliaknölar från Mallorca. Vad är det för spännande sorter? :-)

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera
 2. Härligt att det börjar dyka upp så många olika sorters blommor. Och helgen tillbringades ute, det är gott att kunna röja i rabatterna. Och på tal om fönstertvätt, jag fick tid att tvätta fönster på uteplatsen, fönstren inne lär inte bli tvättade på ett tag ... Det är så mycket roligare med utejobb just nu.

  SvaraRadera
 3. Mycket kul och spännande saker på G ser jag :=)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Vad pigg jag blir på att prova att odla kronärtskocka. Hade inte smakat detta förrän nu i vintras och det är ju ljuvligt gott! Ha en fin dag bland knopparna, ser underbart ut!

  SvaraRadera
 5. Härligt med förgroning! :) Ja, det där med fönsterputs - det tar vi vilket år som helst - eller hur? :):):) Mia (som fnissar glatt åt föregående kommentar! :))

  SvaraRadera