2 december 2012

Första advent

Glad advent på er!

Jag och syrran har suttit och myst och gjort kransar till våra dörrar, eldat i spisen och druckit glögg. Ute har snön pudrat världen vit och i natt ska det bli kallt i Skåne, tio minus säger väderleksrapporten. Jag har laddat upp med mycket ved så det ska nog gå bra.

Landet hann jag precis gräva. Den mörka bilden till höger är allt vad kameran förmådde i går kväll och sen kom all snö farandes. Jag är glad att jag hann för det hade nog blivit riktigt blött och kladdigt om jag väntat längre.


Nu är grävandet i alla fall gjort och jag tycker det var så symboliskt fint när jag såg det vita täcket över grönsakslandet i morse. Äntligen vintervila!

7 kommentarer:

 1. Lagom till advent kom snön och bidrar med stämning.

  Vilket grävprojekt du håller på med. Ska bli kul att följa det nästa år:)'Trevlig december önskar jag, Kram Marie

  SvaraRadera
 2. Så mysigt det låter!
  Här är det kallt, men ingen snö!
  /Cika

  SvaraRadera
 3. Tack igen för allt mys i helgen, mina kransar pryder nu ytterdörr och hall och den fina kakburken med papparkakor i står och lyser upp köksbänken : )

  SvaraRadera
 4. Grävnig, sånt har jag alldeles glömt av. Här har liksom varit lervälling i några veckor och så Pang! minusgraderna slog till innan man var beredd. Tror att trädgårdsslangen fortfarande ligger kvar under snön också... :-) Ha en trevlig advent!
  /Liv

  SvaraRadera
 5. Låter som en härlig helg ! Vad gott att landet blev grävt före snöfallet, jag hade lite kvar men inte värre än att det kan vänta till våren. Vad spännande ditt framsidesprojekt ser ut, snyggt med den svängda gången. Ha en skön vecka !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 6. Grattis, visst känns det skönt att ha hunnit förbereda grönsakslandet inför rivstart i vår! Här är också minus 10, skönt faktiskt att vara i stadslägenheten och slippa det dragiga torpet!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Endelig vinterdvale. Her det
  -17 grader og veldig lite snø, men det kommer. Kjempefin krans, liker det enkle uttrykket. Ha det godt! Hilsen Anne

  SvaraRadera