28 november 2012

Framsidaprojektet

Ja, här får ni se den rätt så hemska framsidan, som jag faktiskt skäms för. Det enda vackra här var vårblommorna men efter grävningen vi gjorde häromdagen så vet jag ärligt talat inte vad det blev av alla de små lökarna och jordvivorna, men jag hade ingen lust att leta upp dem och flytta dem... Det får nog bli ett lökprojekt framöver. En hel del av vivorna har jag sparat i en kruka.

Men det ska bli ändring på skämmigheten för den här framsidan ska det bli ordning på har vi bestämt. I dagarna har det blivit planerat en gång som sedan ska läggas med smågatsten.

Jorden från den nya gången la jag där häcken skulle vara så att det blev en rejäl  kulle. Längs med muren i marken fanns nämligen en hel del stora stenar som inte kunde flyttas, så det var bra att kunna fylla på ordentligt med jord.

Vi har haft bra novemberväder, milt och nästan vindstilla i nästan två veckor och vad mer kan man väl begära av november? Nu har väderprognosen visat kallt till helgen, så det känns som att detta projekt var i grevens tid. Skönt att hinna såhär långt ändå, detta året. Då har jag bara grävning av köksland kvar!


Och idag blev det planterat en avenbokshäck som ska ersätta staketet så snabbt som möjligt. Plantorna är 50-80cm häckplantor. Innan plantering blev det jordförbättrat med kompost från Sysav. Till våren svingar jag mitt trollspö och uttalar de magiska orden, Väx, plantor väx!

2 kommentarer:

  1. Hei! Dette kommer til å bli kjempefint. Likte veldig godt kurven gangen. Slike nyanlegg er morsomt og spennende. Blir gøy å se det til neste år. Ha det godt! Hilsen Anne

    SvaraRadera
  2. Visst är det härligt att komma till skott och ta tag i trädgårdens fulhörnor! Vilket lyft ni planerar och åh så fint med gång av smågatsten! Håller tummarna för att häckplantorna tar sig!
    Ha det gottt!/Laila

    SvaraRadera