11 november 2012

Novemberdimman


November är här och med den kommer den ökända skånedimman som bryter sig igenom allt i sin väg och borrar sin kalla fukt rakt igenom alla lager av kläder. Okej, det är ganska milt än så länge, vilket jag tycker är skönt, men dimman har gjort kännbar entré och det blir inte bättre ju längre vi kommer in på året.

Då kommer jag osökt att tänka på att man skulle haft en sån här blomma i trädgården. Ja som står där hela vintern och lyser och blänker i dimman. För det tror jag den skulle göra, blänka även om det var tjock november- eller decemberdimma. Eller januaridimma för den delen.Denna "blomma" av glas och metall skådade jag på Chelsea Flower Show i våras. Fantastisk, eller hur! Som upplysning för den som undrar så är den cirka en och en halv meter i diameter. Lagom.

7 kommentarer:

 1. Trodde det var en tistel!
  Så fina bilder.
  Hade en (bister) pensionerad granne som klippte till blommor av gammal kopparplåt som han ställde lite överallt i deras trädgård. De var så vackra och han tyckte jag var stollig som beundrade som så... Bara gammalt skräp enligt honom... Snacka om motsträvig gubbe OCH så begåvad... skönt att han fick ur sig det på något sätt.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Haha ja, han visste nog inte riktigt vad han lyckades göra... Är det inte så med oss alla, att vi tycker inte att det vi själva gör är så väldigt speciellt? Däremot verkar det ju faktiskt som att man lyckas inspirera så väldigt många! Det är det bästa. Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Skapandets skönhet! Älskar höstdimman här nere, promenad imorse på landet, såg bara hundra meter framför : )

  SvaraRadera
 4. En sådan blomma skulle man behöva ute i trädgården nu, en riktig färgklick i november.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 5. Oj, det var en rejäl blomma det =) Och en riktig färgklick!

  SvaraRadera
 6. Den var verkligen fin, först trodde jag den var riktig :-) Man borde ha lite såna växter i trädgården nu när allt annat är visset.

  /Liv

  SvaraRadera