23 april 2015

Sofierobesök 
Sofierobesök och parken visade sig från sin allra bästa och finaste vårsida. Vädret och humöret var på topp och vårt lilla gäng var liksom i himlen.

Riktigt fina miljöer att vandra runt i brukar det ju vara på Sofiero men det var nåt alldeles extra idag. Det kan ha varit för att det är vår och alla blommor riktigt lyser mot en. Vi åt gofika i caféet och pratade England med några parkarbetare som höll på att binda upp klätterrosor.

Till och med olika Rhododendron hade börjat blomma. Fantastiskt. Arrangemangen av lökar och vårblommor var suveräna. Vi sprang och blev lite tokiga i labyrinten.

Detta var en vardag och knappt inget folk alls i parken men vi upptäckte senare att alla drogs till utställningsmagneten i orangeriet. Vi sög på karamellen och tog utställningen till allra sist.
Annika Christensen och Cecilia S.T utställning Vår i Kruka. Denna dagen var Annika och Cecilia där som gärna visade blomkombinationerna och berättade om utställningen.

Det var så kul att träffa Annika Naturliga Ting och det var fint att träffa en bloggvän. Fast vi aldrig träffats så känner man varandra lite grand eftersom man vet en del om varandra och inspireras av varandras inlägg. Jag hoppas att det kommer tillfällen att få träffa fler bloggvänner!

Det var tvunget att gå flera varv och titta på alla fina och genomtänkta detaljer och bara stanna kvar i den fina atmosfären en stund.7 kommentarer:

 1. Det låter underbart! Hade så gärna velat se utställningen men resan blir för lång för mig. Får titta på dina fina bilder istället.
  Ha en fin helg! Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Sofiero är värt ett besök. Men att rododenron redan blommade! Det finns ju gott om det där. Och mycket annat som synes. Kul att se en bloggvän på riktigt också. / Britt

  SvaraRadera
 3. Jag blir så avundsjuk på dig som har möjlighet att besöka denna fantastiska park! Kan inte vara borta en enda dag så här års när växthuset måste passas ideligen - på natten hotar frost, på dagen värmeslag och uttorkning...
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 4. Fantastisk sted dette!
  Jeg har ikke besøkt Sofiero ennå...men det står på ønskelisten...tror dette må være den flotteste tiden der:)
  Så gøy å treffe Annika og Cesilia...flinke damer:)
  God helg:))

  SvaraRadera
 5. Det er som å være i himmelen. Vårlyset som oppleves som deilig skarpt og samtidig mykt. Hagen/parken minner om England. Hvor man kan suge til seg frodigheten, se overraskelser hele tiden og nyte at det er vår. Kan ikke få nok av slike bilder. Klem Anne

  SvaraRadera
 6. Viket ställe! Jag får nöja mig med ett besök på lilla minimässan i här i Umeå i morgon. Alltid något men en snabbtur till Sofiero hade inte varit helt fel.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 7. For et fantastisk sted i all sin vårprakt. Der må jeg ta en tur en dag. Så mye fin blomstring.

  Ha en fin helg!

  Jannicke

  SvaraRadera