23 januari 2015

Sådant vitt och kallt


Det är kanske inte så många, norr om Hörby typ, som tycker det är intressant med snö och rimfrost så ni andra får surfa vidare...

Jag tycker iallafall sådant vitt och kallt känns mycket exotiskt och uppfriskande. En vinter utan snö och is är ju inte så rolig utan mest bara grå om man inte befinner sig ännu längre söderut, typ norra Spanien. Där känns hela vintern som vår eller svensk sommar rent av. Så fort solen är framme ja då gör den sitt jobb, den värmer.

Att bosätta mig där för en tid skulle jag lätt kunna göra, men så hade jag längtat tillbaka till snön och det kalla. I alla fall i perioder.

När det gäller snöbollskastningens vara eller icke vara i skolorna tycker jag personligen att det är för mycket förbud hela tiden. Inga pepparkaksgubbar och inga snöbollar. Det man inte får göra i skolan gör man ändå eller när man blir lite äldre och förstår att skolan var en märklig värld.


Trevlig vinterkväll på er!

13 kommentarer:

 1. Idag tyckte faktiskt även jag att det var exotiskt här med två decimeter snö på tall- och grangrenar och en blek vintersol över alltihop. Tränar mig på att gilla läget nu när vi bor här hela vintern! :-)
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 2. Ja nu kom vintern men här är ingen direkt snö på marken.
  Hoppas den kommer.
  Skönt med vintern det blir roligare när våren kommer då.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 3. Vintervitt är vackert. Men oftast får det inte bestå så länge. Då får man passa på med kameran. / Britt

  SvaraRadera
 4. Härligt med snö i januari, sämre i april vilket vi oftast även har.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Hellre vitt än grått.
  En kort vit vinter är min melodi.. eller som du skriver ordentligt söder ut. Drömmer om att bo på Sicilien under vintern med det klimatet och färska blodapelsiner. Sen...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hei! Vakre vinterbilder du har tatt. Skulle inderlig ønske at hvit vinter var eksotisk. Vinteren hadde vært letter da. Vinterstemninger har vi hatt siden slutten av november. I dag har det snødd i mengder og den er kram, akkurat passe til å kaste snøballer. Så mange jeg vil.
  Jeg drømmer om engelsk vinter. Elsker å se "skjelettet" av hagen, men det er bortkasta energi å ønske seg noe annet enn det vinteren gir. Men drømme gjør jeg.
  Her spirer kjempeverbenaen veldig godt i grusgangen. Tror også at det er de beste spireforholdene. Pleier å helle vann rundt frøplantene, lirke dem opp med teskje og plante dem der jeg vil ha dem. Tror faktisk at jeg skal prøve å så solhatt og verbena i mer sandholdig jord.
  Ha en fin lørdagskveld! Klem Anne

  SvaraRadera
 7. Vakre vinterbilder du deler!
  Og vakkert er det...men er like glad i snøfattige vintre...syns det er lettere:)
  Ønsker deg en fin uke:)

  SvaraRadera
 8. Så fina vinterbilder och skönt med snö istället för gråväder. Vi har snö men ingen sol så det är lite halvvisset ändå.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 9. Hipp hipp hurra här började det snöa för en timme sedan.
  Så mycket fint du fångat hoppas jag kan fånga lite imorgon.
  Ha det skönt i vinterlandet.
  Annika

  SvaraRadera
 10. Hei Maria! Jeg lurer på hva heter ringblomsten du har bilde av? Den er utrolig vakker. Den ligner på 'Peach Sherbet' eller kan det være 'Pink Surprise'? Sitter med føkatalogen til impecta med bilder av disse. God kveld til deg! Klem Anne

  SvaraRadera
 11. Hei Maria! Jeg lurer på hva heter ringblomsten du har bilde av? Den er utrolig vakker. Den ligner på 'Peach Sherbet' eller kan det være 'Pink Surprise'? Sitter med føkatalogen til impecta med bilder av disse. God kveld til deg! Klem Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen takk for svar. De skal bestilles i morgen den dag.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera