1 april 2014

Sista grönkålen


Igår åt vi den sista övervintrade grönkålen och så gott och nyttigt det är med grönkål!

Nu när vi har ätit upp grönkålen kan vi så ny med gott samvete! :-)
I år blir det fiberduktunnel och i den ska vi ha grönkål, svartkål, rotselleri, en italiensk broccolisort och en Mallorcansk kålvariant som är något mellanting mellan vitkål och savoj.

Hurra för kål!

14 kommentarer:

  1. Oj vilka kålälskare ni är. Vad laga du av allt? Jag har själv lite för dålig fantasi när det gäller kål. Har du några tips. Ha det gott. Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja :-) det är så nyttigt och bra tillbehör istället för potatis eller pasta.
      Jag hackar den grovt (tar bort bladnerven) och fräser på den en stund med salt, peppar och chili i olivolja. Sen får den puttra i lite buljong men det ska finnas lite tuggmotstånd kvar, då är den som godast. Smaka av med salt och peppar och om man har en skvätt grädde hemma är det gott att reda med :-D Slurp.

      Radera
  2. Vilken fin kål. Så mycket du sår, som jag missar. Nu ställer jag också ut min oliv.

    SvaraRadera
  3. Kul med grönsaker som håller sig så bra över vinterhalvåret. Inte illa att kunna skörda färskt under den säsongen. :-)
    Rotselleri vill jag också testa. Får se om jag får plats för det i år.
    /E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara ett tips, så rotselleri och annan selleri inomhus nu tidigt, de tar tid på sig att bli plantor.

      Radera
  4. Hei! Det er ikke bare det at den er sunn, den er også vakker. Har hatt den i bed og i år tror jeg skal ha noen i krukker

    SvaraRadera
  5. Roligt med kål ihop med blommor. Svartkålen är också väldigt vacker tycker jag!

    SvaraRadera
  6. Vilken fin kål. Härlig känsla att ha kvar i förråden så länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tänk vad vissa växter tål medans en del inte tål något alls! Grönkålen såg smått opåverkad ut även om det har varit en mild vinter.

      Radera
  7. Grönkål är en favorit här hemma. Men jag har numera svårt att odla kålväxter - kålfjärilslarver högt och lågt. Även med fiberduk, hur det nu går till. Ska i alla fall så både röd grönkål och röd brysselkål i år. Skam den som ger sig. Lättare plocka också på dem mot i broccolihuvuden. Usch för dem. Blir alltid larver kvar där.
    Hej hopp från Törnrosa

    SvaraRadera
  8. Jag hade grönkål förra året men som det blev med flytt och allt så blev det mest mat åt rådjuren :-) Får se vad det blir i år, jag är ju fortfarande i grävstadiet med mitt land så jag räknar inte med någon jättebra odlingssäsong. Ha en härlig helg! Kram
    /Liv

    SvaraRadera
  9. Japp! Det blir fibertunnel även här. Nu ska vi lura alla grönkålssugna på delikatessen!

    SvaraRadera
  10. Häftigt......att kunna äta egna grödor så länge!!!!! Kram från en nykläckt kålälskare.

    SvaraRadera