31 mars 2014

Kan undra sa flundran...

En kan undra om olivträdet vill grönska igen.

Just nu är där noll och inga blad eftersom de trillat av. Den har förmodligen torkat i topparna... men när jag klipper i grenarna är det grönt under barken.

Jag har gett den lite ny jord och näring och vatten har den fått regelbundet i några veckor. Tror ni att den kommer att klara sig? Jag har hört att det är mycket svårt att ta död på ett olivträd...
Sen har jag dragonundringar...
En Fransk dragon, det är jag säker på, men jag undrar jag om den andra verkligen kan vara Rysk dragon..?
Den växer starkare, blir högre och grövre. Båda övervintrar ute, den franska lite mer försynt än den andra. Men nu kommer det intressanta, att de smakar lika gott och det är den större som jag tar in och torkar och använder i maten. Jag har för mig att jag smakat Rysk dragon och verkligen en gång för alla förstått skillnaden, men den här är svår.

Han som jag fick plantan av sa faktiskt att det var Tysk dragon! 
Men om något inte finns på nätet, vart finns det då..?
5 kommentarer:

 1. Alltså, jag kan inte besvara en enda fråga. :-) Men jag tycker det låter fantastiskt härligt att ha egen dragon! Det är ju så gott! Tror minsann jag ska skaffa en planta fransk dragon. Det där med tysk dragon låter tveksamt...
  Sköt om olivträdet och dig själv!
  /E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men dragon måste du ha, det är så gott till potatisen :-) Men det svåra är att rekommendera nu, för jag har alltid rekommenderat Fransk innan, men får du tag i Tysk så... ;-) Se till att det är väldränerat bara.
   Sköt om dig med! kram

   Radera
 2. Angående olivträdet, har jag ett precis likadant. När jag skrapar eller klipper är det hur grönt som helst. Men inte ett blad. Fast jag har inte gett upp.
  Med dragon har jag ingen lösning. Men om du tycker om den du har, räcker väl det kanske. Sedan kan den heta fransk, rysk eller tysk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh en olivträdskompis. Så skönt att inte vara ensam. Vi får prata sött till våra träd. Min får stå ute i solen på dagarna nu.
   Dragon som dragon, ja kul att ha två olika iallafall :-) Skulle vara kul att se en riktig dragonkännare i ett blindtest!

   Radera
 3. Inte så stor koll på varken olivträd eller dragon, men i år har jag sått rysk i alla fall.

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera