22 april 2014

Frysmat...


Frysmat låter inte så gott, men det kan det absolut vara. Snabbmat skulle man kunna kalla det också. Om det är bra råvaror - såna man odlat själv till exempel eller som man har plockat i skogen - då finns bra förutsättningar. Här har jag plockat fram mangoldstjälkar, kantareller, brytbönor, gröna ärter och torkad svamp i detta fallet brunsopp.

Det är ju helskönt och gott att skörda färskt ute i trädgården men det svåraste med grönsaksodling är nog ändå att ta vara på och äta upp det man odlat, men det gör det hela mycket roligare när man inser att man sluter cirkeln efter nästan ett helt år. Frön i jorden blir mat på bordet och det gör det mycket roligare och viktigare att så nya frön.

Nu ska jag snart så rotfrukter, kryddor och lite annat ute för bäddarna ligger klara och väntar!

Det blev en svamp-, mangold- och bönomelett med vitlök och chili och till det en supergod ärtpuré. I ärtpurén mixar jag ihop kokta, kalla ärter med en avokado och en paket stora vita bönor, olivolja, lite citronsaft, en liten mosad vitlöksklyfta, chili, lite spiskummin, salt och vitpeppar.

God Kväll!


2 kommentarer:

 1. Hei! Det høres kjempegodt ut. For en del år siden da jeg hadde flyttet til en ny leilighet, var vi utmatta og dødssultne. Fant en pose med kantarell som var mange, mange år gamme i fryserenl. Lagde kantarellstuing. Himla deilig. Mat fra fryseren er ikke å forakte, alltid. God natt! Anne

  SvaraRadera
 2. Den som spar han har. Måste ju kännas fint att kunna använda sitt eget även så här års!

  I år är första året jag försöker odla grönsaker "på riktigt" så förhoppningsvis har även jag frysen full i höst.

  Ha en fin dag, Maria!
  /E

  SvaraRadera