16 mars 2014

Vitlök på väg upp


Det ser bra ut i vitlöksbädden. Här ska det gullas och tas hand om. Sorterna är Riga 1, Leningradskij och Irkutsk, samt någon fransk sort som jag brukar ta utsäde på.

Det är särskilt viktigt att det finns näring på våren när löken ska börja växa och att det inte är för torrt i bädden. Snart finns nässlor att göra prima näringsvatten av!


8 kommentarer:

 1. Ser härligt ut det där!! Tänk vad mycket gott det kommer bli av de däringa. Kram/Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och du ligger Calcotsfröerna framme och ska förkultiveras inom kort! Det ska bli jättespännande att försöka odla dem och sen tillreda dem på riktigt katalanskt vis!
   Vi såg de sista veckorna att Calcotsen kommit, alltså lite senare än på fastlandet. Men har själva matceremonin kvar att pröva på för det hanns inte med :-)
   kram!

   Radera
 2. Hei! Det er så irriterende, men jeg glemte å sette dem i fjor høst. Tenkte i dag at nå er det snart tid for å lage brennenesle"suppe". De begynner å piple opp. Håper du har fått tomatfrøene. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nässelsoppa är en riktig boost, det kan man behöva nu på våren! Fullt av bra vitaminer. Kul med växter som man kan använda till många olika saker.
   Jag har fått dem :-) Se svar hos dej!

   Radera
 3. Mina har också kommit en bra bit på väg. När kan man börja ta av blasten? Alltså klippa och använda i mat. Har du koll på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vågar jag inte svara på.
   Jag vill ha stora vitlökar och jag vet inte hur mycket kraft man tar från löken om man tar blast. Men visst skulle man kunna ha några som man "offrar", vitlöksblast är ju gott! I så fall kan du nog plocka lite redan, men samma gäller där att tillföra näring och vatten nu på våren så det växer bra.

   Radera
 4. Härligt, mina var också på G, undrar hur de klarar över 10 centimeter snö nu...

  SvaraRadera
 5. Min vitlöksblast är också uppe en bit. Jag visste inte att de behövde extranäring. Men det ska de absolut få, så de kanske blir litet större.

  SvaraRadera