15 januari 2014

Klematispromenad

Vart gör man av dem, alla bilder man tar? En del får man förstås slänga direkt och en del kan man visa här på bloggen. Resten ligger kvar i sin mapp eller sticka tills nästa gång man sitter och bläddrar igenom gamla bilder. Det är roligt att ha dem att gå tillbaka till. Vissa bilder man tog en gång får ett nytt värde när man ser dem långt senare. Kanske med en annan kamera, ett annat ljus.

Det var Clematis cirrhosa för hela slanten igår och det blir det idag också. Blommorna är underbara och påminner ganska mycket om Helleborusblommor tycker jag.

Mandelblomningen har precis kommit igång så den tar vi en annan dag. Men det är vackert såhär också när det börjar skimra vitt och rosa bland trädkronorna.

Överallt hör man fåglar och avlägsna ljud från arbetande traktorer och motorsågar. Många utför beskärningsarbete nu tidigt på våren.


Vilka motsatser, taggtråd och blommor. Nästan så man blir lite poetisk.Jag följer ett bi med kameran som hittar in i en knopp...

Vips, borta.

6 kommentarer:

 1. Så vakre bilder! Piggtråd og blomster i skjønn forening... det er litt av en balansegang.
  Si meg er det gamle bilder eller er du på andre siden av jordkloden nå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gerd! Det är bilder från dagens promenad :-)

   Radera
 2. Hei! Åh jeg skulle så gjerne tatt en klematispromenad NÅ og høre fugler og arbeidende traktorer.
  Sånn er det ikke, her det flere minus og det snør. Ha en god kveld! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne! Men kom hit då, så tar vi en!

   Radera
 3. En sådan promenad skulle jag också vilja gå på. Här är det så isigt, kallt och halt och inte en enda klematis i sikte.

  SvaraRadera
 4. Så fint!! Älskar den här tiden när mandelträden börjar gå i blom, det där svaga råsa ljuset som blir omkring träden. Ljuvligt! Kram

  SvaraRadera