10 december 2013

Nya resmål

Alhambra, Granada, Spanien.
Den 21 december 2011

Det var så vackert på Alhambra den dagen vi stannade här. På vår resa skulle vi så långt söderut det går att komma i Spanien och när vi var i krokarna runt Sierra Nevada ville vi gärna se den här platsen. Det var lite vintrigt även för att vara i sydspanien. De flesta lövträd hade fällt sina blad och det var bara en del rosor som blommade men den gröna stommen av cypresser, buxbom och idegran var inte fy skam.

Denna gången när vi planerar vår resa söderut, skulle vi vilja ha förslag på trädgårdar i Europa som kan vara värda att göra ett stopp för. Så...

om du har något förslag skulle vi bli jätteglada om du lämnar en kommentar!

14 kommentarer:

 1. OOj så vackert det var där!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och när så tittar på bilderna igen, uppskattar jag det ännu mer.
   Trevlig kväll på dig!

   Radera
 2. Hei! Utrolig vakkert. Flott å se hvordan plantenes former gjentas i arkitekturen. Det er morsomt å planlegge turer. Jeg har en bok som heter: 1001 GARDENS YOU MUST SEE BEFORE YOU DIE. De hagene jeg nevner står i denne boka og alle ligger i Andalucia. Casa de Pilatos, El Generalife, Jardines de las Reales Alcázares, Palacio de los Marqueses de Viana, Parque de María Luisa, Medina Azahara, Casa delChpiz og Carmen de la Victoria +++. Du får google å se om det er interessant. Det står en del om hagene i denne boka, så det er bare å spørre om du vil vite mer. Det er også hager fra andre deler av Spania.
  Skulle ønske det var meg som planla en tur bort fra vinteren. Ha det så godt med planlegginga. Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort TACK Anne för alla tips som jag ska sätta mig och titta närmare på! Ska också titta efter boken och kanske skaffa den.. Hittar man bara en enda pärla är det värt så oerhört mycket.
   På ett sätt kan du följa med på resan, jag lovar att blogga och lägga ut bilder :.)
   Tack igen! Kram

   Radera
 3. Så enormt vackert!
  Helt underbart att få uppleva det på plats.

  Fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag här jätteglad och tacksam att få möjligheten!
   Kram Maria

   Radera
 4. Hej!
  Jag var i Normandie för något år sedan och där fanns det många att titta på.
  Har du varit där?
  Sedan skulle jag råda dig till att titta på Claus Dalbys blogg eller fråga honom. Han säger att de finast trädgårdarna finns i Holland.
  Vill du ha tips i Normandie så mejla mig.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Jag ser att det är vackert på din resa, och fina bilder, verkligen!
  Jag önskar dej en god jul och ett gott nytt år!
  Cecilia

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder, ni verkar ha haft en fin resa. Vi har rest en del i Frankrike och tittat på trädgårdar i främst Normandie och Loiredalsområdet. Du kan se en av dem på min blogg om du vill ta en titt, bara sök på Frankrike. Hör gärna av dig om du vill ha tips, det beror ju lite på vilket område du har tänkt dig om det är av intresse. Det finns en stor årlig trädgårdsfestival i området också, se denna länk: http://www.domaine-chaumont.fr/en_festival_festival
  Kristina

  SvaraRadera
 7. Inga tips från mig, men ni hittar säkert många fina platser att besöka. Ville bara titta in och önska en riktigt God Jul...och en fin resa också förstås !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 8. Tack för julhälsningen, önskar dig också en riktigt fin fortsättning! Kram
  /Liv

  SvaraRadera
 9. Alldeles fantastiskt! Tycker det är imponerande att de gjorde sånt här för så länge sen, det är ju inte riktigt som med dagens moderna bevattningsanläggningar osv. Allhambra är något av ett drömresemål för min del.

  I det senaste numret av magasinet Trädgårdsliv har de repotage från Marocko. Kanske kan vara något? Annars LaLouve ? http://www.recreatingeden.com/index.php?pid=8&season=04&episode=41

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra bilder!! Har aldrig varit i Granada, det finns fortfarande på "göralistan". Ska ta mig en funderare på det där med vackra trädgårdar och återkommer om/när jag kommer på någon. Självklart kan du dela med dig av inlägget:)

  SvaraRadera
 11. Such a wonderful place and so amazing gardens :)

  SvaraRadera