16 november 2013

VitlöksbebisarIdag har jag lovat de här vitlöksklyftorna att de snart ska få komma i jorden (Manjana manjana...)

På den undre bilden är det vitlöksbulbiller, det är som vitlöksbebisar som brukar dyka upp och sitter fast på vitlöksstjälkarna innan löken är klar att skörda. De har fått hänga med in på tork och nu ska jag sätta dem i en kruka. Där får de växa till sig till nästa år. Sen dröjer det en omplantering till innan de blir fullvuxna vitlökar (ungefär i juli 2015) Det blir något att se fram emot!

6 kommentarer:

 1. Hei! Søren, hvitløk har jeg glemt, men kanskje jeg kan rekke det. I dag har det vært 13 grader her. Helt fantastisk. Ha en fin kveld! Anne

  SvaraRadera
 2. Precis så ser det ut här! Har olika skålar för olika sorter som jag fyller på efter hand. Sätter bara de allra största i jorden. Vi är storförbrukare och jag är så glad för årets stora skörd.
  Lycka till!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Ja, snart är det dags för vitlöksplantering, det får inte glömmas bort!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Så söta! Har provat på vitlöksplantering för första gången i höst. Hos mig kan du nu läsa om vår metod för att slippa invaderas av ogräs.
  Ha det gott!
  Ulrika

  SvaraRadera
 5. Mysigt det där med att trycka ner små klyftor i jorden och tänka att man kommer sy plocka upp ny vitlök där nästa sommar. Var som ett barn på julafton när jag drog upp "min allra första vitlök" i somras. Ha en bra vecka! Kram

  SvaraRadera
 6. Även några av mina vitlökar får en massa buller men jag visste inte att det går att plantera dem och få "normala" vitlökar tillbaka. Värt att testa!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera