8 september 2013

Från soffan sett

Försöker mig på en vilodag... men tankarna på en ny sittplats i trädgårdens västerhörn ligger där och skvalpar.

På kvällen är tegelväggen nämligen alldeles uppvärmd av solen och man skulle kunna sitta där de sista kvällstimmarna. Än så länge är det insyn från gatan, och ett gammalt gunnesbostaket ska tas bort, så fort den nysatta avenbokshäcken fått en hyfsad höjd.

Vi tänker köra med dubbla häckar. Avenbokshäcken mot gatan får bli ca 150cm, det borde räcka. Ett par meter innanför, framför sittplatsen ska det bli meterhöga ligusterhäckar som skärmar av ytterligare. Det blir nog bra. Avståndet mellan häckarna är bara ett par meter, där kommer det vara en gång och rabatter, mest gröna marktäckare samt en och annan skulptural form. Sittplatsens golv ska vara marktegel som just nu ligger på hög i trädgården. Stenmjöl har jag... så jag skulle kunna ta ett tag med spade och skyffel där ute i det fina vädret...

Men det är rätt så fint här på soffan med... Såhär ser det ut i mitt fönster.


 
Det är Dr Westerlundvarianten 'Lady Plymouth' med sina vitbrokiga, sirliga blad. Bredvid står skålen från Gotland som jag tycker så mycket om. Särskilt soldekoren.

3 kommentarer:

 1. 'Lady Plymouth'...var da så fin:)
  Og skålen fra Gotland også en funn til din vinduspost:)
  Ønsker deg en fin ny uke:))

  SvaraRadera
 2. Hei! Den nye sitteplassen høres fin ut. Armchair gardening er ikke å forakte 'Lady Plymouth' liker jeg veldig godt. Er man heldig kommer den med vakre blomster.
  Prøvde å lenke din moodboard til mitt innlegg, men fikk det ikke til av en eller annen grunn. Prøver på nytt seinere hvis du ikke har noe mot det. Ha det så godt! Anne

  SvaraRadera
 3. Så trevliga planer! Verkar som en utmärkt lösning. Gillar dubbla häckar starkt.
  Finfina bilder du bjuder på som vanligt.
  Har inte kvar en enda pelargon tyvärr. Förra årets spinn i växthuset och glömda krukor ute i höstas tog knäcken på mina.
  Men nästa år skall det bli i alla fall en Westlund. Kan inte vara utan den egentligen.
  Kram Malin

  SvaraRadera