22 juni 2013

Glad midsommar och gräsblom!

Till midsommarlunchen hör det till att ge sig ut och plocka buketter av vilda blommor. Man kan ta lite av varje, vad som finns närmast. Den vackraste blandningen nu är hundkex eller kirskål, rödklöver, revsmörblomma, kråkvicker, rallarros, svartkämpar och gräs...

Doften är ljuvlig och buketten spretar åt alla håll, vilket jag tycker att den ska göra en sån här dag.

Plötsligt ser jag hur det dallrar till i gräsvipporna och de fäller ut sina ståndare och pistiller. Gräsblom, helt enkelt! Tittar man noga ser man ett vitt, litet fluff runt själva det som ska bli gräsfröet, jag gissar att det är pistillerna.

Fantastiskt eller hur! Mitt på självaste midsommarafton.

5 kommentarer:

 1. Dina gräsblomningsporträtt är alldeles underbara. Tänk att man med hjälp av kameralinsen får komma så nära och se HUR en gräsblomma egntligen ser ut! Underbart !
  Ha en fin fortsättning på midsommaren!/Anja

  SvaraRadera
 2. Vilka bilder1 Med en kamera mellan naturen och ögonen ser man plötsligt mycket mer än i vanliga fall när man bara ser det man redan vet, typ.
  Här har varken rödklöver eller rallarros slagit ut än men ängen är full anat vackert som får stå kvar att vila öbonen på när jag går ner till växthusen. Härliga tider!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Gräspollen rules! Mvh fröken pepparkornsögon.
  (Älskar gräs, men min kropp håller tydligen inte riktigt med).

  SvaraRadera
 4. Härlig midsommarbukett, för mig är det de absolut vackraste buketterna. Slår röda rosor med hästlängder. Ha en fortsatt fin midsommarhelg! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 5. Ja gräs är väldigt vackert! Väldigt fint foto också!/Lena

  SvaraRadera