14 januari 2013

Plantskola/Jardineria

I morse, vi var egentligen på väg från bussen ut till en kompis på landet för att låna bil över dagen, då vi sprang på det här underbara stället! En plantskola dök plötsligt upp framför våra ögon och har man ingen tid att passa är det bara att svänga in och kolla läget. Det var så härligt med det fina morgonljuset också.
Här finns det många underbara saker att titta på. Olika kaktusar, höga, låga, suckulenter i många färger och former. Vackra arrangemang i snygga krukor och mycket krukor, vackra, stora på rad..! Åh...titta här! Och titta där!


Det är kul, för här på ön görs en hel del keramik eftersom det funnits gott om lera. I byarna Portol och Marratxi kan man hitta lokalproducerad keramik, på marknader, byggvaruhus/ceramicas och lokala plantskolor. Det är bara det att man skulle behöva en mindre lastbil för att få hem allt man vill få hem.

En skugghall full med annorlunda och spännande växter, det var som att gå in i en liten djungel... Några plantor kände jag igen som krukväxter hemma... Längs ena väggen, fanns olivträd som bonsaier, några var riktigt gamla dessutom.

2 kommentarer:

  1. Åååå där hade jag trivts bra! Ser jättefint ut och väldigt annorlunda ut motför här.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Å vilken härlig handelsträdgård, där hade jag kunnat spendera hela semestern ;-)
    /Liv

    SvaraRadera