29 januari 2013

Moodboard Januari/Februari

Jag befinner mig på Mallorca där mandelträden nu börjar blomma fantastiskt. På bilderna är det mandelkvistar, olivkvistar och kvistar från mastixbusken. (Den har jag skrivit om här om du vill läsa lite fakta om den. )

Jag hamnade på stranden för att det var det ljusaste underlaget jag kunde hitta. Annars hänger jag inte så mycket här :-) utan är mest på cykeln, men tyckte asfalt som bakgrund var ett sämre alternativ!

Dessa tre växter ska jag försöka ta sticklingar av och ta med hem. Har läst att oliv kan vara svårt, men mastixbusken och mandel borde gå. Säger magkänslan i alla fall.

Det är Åsa med Trädgården på höjden som inspirerat mig att vara med i den här fotoutmaningen. Varje månad gör vi en moodboard som kan bestå av saker som symboliserar just den månaden. Man kan leta i trädgård eller natur och visa färger och former som inspirerar en just då.

Här kan du titta på fina moodboards.Det har hänt lite med mandelträden på några dagar bara. Från en lite kyligare och regnigare period, får vi nu varmare temperaturer och sol. Det gör att många blommor slår ut på en gång. Vi får se om ett par dagar om det kan bli häftigare än såhär!

7 kommentarer:

 1. men du - så ljuvligt. mandelblom. underbart.
  kul att du ville vara med
  hälsar åsa från ett snöslaskigt skåne

  SvaraRadera
 2. Lyckliga du som är på Mallis och kan njuta av mandelblommningen jag bara älskar när dessa träd blommar......
  Tack för att du delar med dig, sen gjorde de sig väldig bra på stranden med havet bakom...en underbar moodboard med andra ord.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Jamen himmel och pannkaka vilka fina bilder... Dunderfina moodboards som doftar hav och mandelblom.
  Tack för att du delar med dig.
  Kram från blääääsnöslaskiga Skåne

  Ps jag har försökt med olivsticklingar utan resultat, de står så fint i flera ÅR utan att en enda lite rottråd har växt ut i sandjorden...

  SvaraRadera
 4. Underbart! Bilden med havet i bakgrunden är så fin. Jag vill också komma igång med moodboards, men det är ngt som fattas, kanske inspiration eller tid?
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Så vackert med blommorna på stranden, jag får en alldeles speciell känsla av den ljumma havsvinden och doften av hav :-)
  /Liv

  SvaraRadera
 6. How beautiful! It's so interesting to see what is growing all around the world :)

  SvaraRadera
 7. Having posted my own board there I just found my way here via Asa's blog ... your images are superb, breathtaking!

  SvaraRadera