Såhär ska det se ut.
Vik sedan ner och över den 1cm-biten och vik en gång till så att kanten blir stadig. Tryck till ordentligt.
Sedan kommer vi till hur man stänger själva påsen på kortsidan. Vik en av kortstidorna över till andra sidan 45 grader.
Sedan ska spetsen vikas in under den stadiga kanten och låsas där. Var så precis som möjligt. Tryck till.
Vips och fröpåsen är stängd i ena sidan.
Det är enklast att skriva på fröpåsen innan man stoppar i fröna. Gör sedan en likadan förslutning på andra kortsidan. Tänk på att låta fröna ligga luftigt tills de är riktigt torra, innan de stoppas i påsen.
Såhär ser påsen ut på baksidan.
Jag tycker det är bra att skriva på påsen lite info om var och när man tog fröna för sånt glömmer man bort ganska snabbt.
Sen förvarar jag påsarna svalt och torrt i en plastlåda. Kylskåp eller svalt skafferi är den bästa förvaringen om man har plats. Vissa frön, till exempel tomatfrön förblir opåverkade i flera år medan andra blir fortare dåliga, till exempel kålfrön och palsternacka. En jämn temperatur är det bästa för alla frön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar