4 juni 2012

Chelsea idéträdgårdar med mera

Några schyssta färgkombos att lägga på minnet. Annars tyckte jag inte att detta stack ut så särskilt mycket eller tillförde något speciellt nyhetsmässigt. De flesta hade använt sig av perenner i snygga färgkombinationer och de var ganska lika, säkra kort. Fluffiga perennplanteringar helt enkelt.


Denna var lite mer stram i sin färgskala och linjer vilket genast blev lite mer spännande. En del vackra bladkombinationer.


Ännu en färgskala och åt det "torra" hållet där de silvriga bladen förstärker ståndorten. Pelargonen i gruset såg frösådd ut vilket jag gillade och det var en fin småblommig sort.

 Snyggt, fluffigt, romantiskt. Jag gillade nog mest solljuset som föll på klinten i mitten.


Nu börjar det hända grejer. De som byggt denna trädgården "Glamourlands - A Techno Folly" hade inte så mycket fluff att visa, ingen artificiellt tillrättalagd plantering, utan snarare en oretuscherad verklighetsbild av hur naturen faktiskt kan se ut.

Man börjar bli rätt trött på att varenda tidning man slår upp bara innehåller tillfixade kvinnor och tillrättalagd natur som inte har ett dugg med verkligheten att göra. I denna trädgården hade mossan gulnat och tallen var risig och halvdöd. Skräp hängde kvar i hörnen och fram ur vattnet flöt en jätteuppförstorad amöba.

Jag tyckte mycket om tänket och tyckte det var jättespännande att få några ord med Tony Heywood och Alison Condie som har skapat "Glamourlands". Vet inte riktigt vad Chelseatanterna och Chelseafarbröderna tyckte egentligen.


  Till sist lite coola grejer som jag fotade. Stora hästar, tjurar, drakar, fåglar av järnskrot. Snygga va!

4 kommentarer:

 1. Du får bli min guide! Du har så god smak och jag älskar verkligen det du plockar ut som godbitar. "Glamourlands" ger mig gåshud! De coola grejerna i järnskrot gör mig helt förförd och fnissig av skaparglädjen. Befriande härlig rapportering från den där stora mässan. Nu blev jag sugen att åka nästa år faktiskt - jag har blivit lite skraj för att det bara är ganska förutsägbara hattrabatter. Gillade den där rymdstationenträdgården som vann förra året (eller var det för två år sedan?). Ulf Ns vinnare var snygg och extremt kompetent, men kanske inte mer än så.
  TACK!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Hihi va kul att du gillar´t! Jag tyckte själv jag var rätt nöjd med besöket och man får ta hattrabatterna med en nypa salt men blir extra glad när det finns tokar som gör något nytt o spännande. Den delen av mässan som var inomhus var ganska cool och riktigt maffig. Du hade gillat grönsaksavdelningen!! Jääättelånga morötter :-) Kommer kanske ett inlägg därifrån :-) Jag såg Ulfs trädgård på Göteborgs botan, tyckte det var fint med vattnet och stämningen. Trevlig dag! Kram

   Radera
 2. Återligen, så himla roligt att få uppleva resan genom dina ögon, nu känner jag mig peppad att ta mig an min bildhög, kanske få det bli en liten följetong på min blogg också om Englandsresan.

  SvaraRadera
 3. Ser jättemycket fram emot att se dina bilder!

  SvaraRadera