1 maj 2012

Björkstaket och ved


Vi bestämde oss för att bygga ett vedskjul bakom garaget. Så upp med stolpar och börja bygga björkstaket med alla grenar från den villatomt vi fick rensat här bredvid oss. Tack vare en till åren kommen hasselbuske fick vi störar som vi kunde använda som stöttor. Perfekt! Gratis är gott. Hoppas att det håller ett tag med tanke på att hasselstörarna står direkt i jorden. Två hasselstörar på varje sida blev ett bra "fack" att stoppa björkslanor i.

Det tar sin lilla tid att bygga och man ska hålla det jämnt hela vägen för att få en bra balans i bygget. Man får bygga från båda håll och stoppa in ris allt eftersom. Samma princip som med pil faktiskt, fast björk är lite mer bångstyrigt...

När staketet blir lagom högt är det bara att börja stapla in veden. Ja när den är kluven förstås. Det blir så vackert med ordning o reda :-) Björkstaketet får jag ta och bygga på i efterhand ett par decimeter.

Vägen hit var ganska lång. Fälla trädet. Kapa upp det. Lasta in. Lasta ur. Klyva. Köra rullebör. Trava. Ved, ved, och ved. Slumpen avgör mönstret. Vad fint det blir!1 kommentar:

  1. MEN va snyggt! Det blir ju som en liten installation ju!

    SvaraRadera