6 september 2015

Mellan skurarna

Inga nya projekt i sikte, bara små rundor med en sekatör i näven eller bara en näve för att hejda det värsta ogräset.

Det största jobbet med trädgården görs definitivt på våren, i alla fall här i år. Man ska helt enkelt se till så att allt rullar på som det ska, fram med frön, jord och krukor, knölar, jaga sniglar, flytta krukor hit och dit. Sen kan man ju alltid skaffa sig roliga projekt/mer jobb om man gitter.Hybridmejram och lavendel


En hortensia, inte större än en tegelsten har fått flytta hit. Den indikerar lite svagt sur jord, precis som jag trodde. Till nästa år ska jag försöka få den helt blå, det blir nog inte så svårt men kul.

Jo förresten, några små projekt finns alltid i lilla plantskolan. Här är rotade sticklingar från en vacker rödstjälkig törel (tog max tre veckor att rota sig, yes!) gulbladigt penningblad, Hosta lancifolia, den bästa hostan om du frågar mig för sniglarna äter inte upp den och den är väldigt bra som kantväxt. Macleaya cordata (som jag längtat!). I bakgrunden Pachysandra terminalis och några halvdöda Antennaria plantaginifolia. Solhattar på tillväxt men halvt uppätna.

I den andra lilla plantskolan som finns bakom en buske i skuggan, finns rotade sticklingar av fjärilsbuske, en rosa variant (!) buxbomssticklingar i mängd och några olika olvon. Nu måste jag ut och kolla om de övriga rotat sig för det var längesen jag kikade senast.

God söndagskväll vänner.

8 kommentarer:

 1. Jo men visst finns det alltid några små projekt på gång när man har trädgård.
  Kul med sticklingarna. Jag har satt Malabarspenat.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Hei!
  Det er nesten at hagen er på det vakreste og mest intense, rett før høsten. Vakkert.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 3. Visst är det så att det mesta trädgårdsarbetet görs på våren och sedan är det rätt lugnt. Men just nu ser det väldigt trist ut i prennrabatten med avblommade våta stjälkar. / Britt

  SvaraRadera
 4. Härlig blomning i dina rabatter. Jäktigare men roligare på våren. Nu är det mest att hålla efter sånt som välter, får rost eller helt enkelt dör. Inatt väntas det frost i Småländska inlandet så idag gller det att fota, plocka, ta in och täcka det som går.
  Roliga saker du har i barnkammaren.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Blev nästan orolig ett tag men nu känns det bättre igen. Minns att jag läste om dina sticklings tester tidigare. Intressant-det verkar ha gått bra. Här är hösten den roligaste tiden-det är då vi hinner med och ofta gör klart något projekt.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Här blir det inte några ytterligare projekt. Våren är min turbo-period. Då far jag runt som en skållad råtta åt alla håll. Nu går jag mest runt och glor.
  Du verkar lite duktigare än jag på projektfronten. Än så länge har du inte gått i total vinterdvala. Sticklingar är spännande. Lycka till med dem!
  Ha det riktigt bra!

  SvaraRadera
 7. Du undrade över akantus. Jag har bara haft den i två år och vågar inte ge några säkra råd.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Så fint din trädgård "höstar sig"!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera