21 mars 2015

Inspirationesresa

Vi åkte på inspirationsresa till England.

Men mig hem tog jag Fritillaria och Anemone blanda som jag suktat efter i flera år.När vi kom hem möttes vi av att mandelträden på verandan blommar.

Det bästa med resan var att bara få njuta av äkta trädgårdsmästeri som engelsmännen liksom verkar ha i sitt blodomlopp. Åka bil genom ett böljande Engelskt landskap är trevligt men inte alls dumt att stanna vid en trädgård och bara få insupa allt äkta trädgårdshantverk. 

Det var verkligen roligt och givande att se på trädgårdar denna tiden på året även inte så mycket hade börjat blomma än men det som ändå blommade syntes desto mer. Vårens allra första skönheter. 

Trädgårdarnas stomme blev väldigt tydlig, uppbindningar, strukturer och vikten av städsegrönt och vintergrönt i en trädgård.12 kommentarer:

 1. Det låter ju hur trevligt som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var det verkligen. När jag satt och planerade vår resa fick jag faktiskt en massa inspiration från dina resor, så tusen tack för det :-)!

   Radera
 2. Blommande mandelträd på verandan - nu? Är ni på Mallorca eller?

  Inspirerande med trädgårdsresor! Vi gjorde en idag till en trädgård inte långt härifrån men det var oerhört givande även så här års!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Laila :-) Mandelträden står på vår veranda som sitterihop med huset och delvis är inglasad. Där har de stått där hela vintern eller "vintern" det har ju varit milt. Där undviker de att få den värsta frosten och det värms upp snabbt så fort solen kommer fram.
   Det är ofta det lilla enkla som ger mest inspiration tycker jag. Men man ska ha ro att se dem också.

   Radera
 3. Fantastiskt! Jaa, de är ju, precis som du säger, de är helt enkelt födda med det eller 'har det i blodet'! :) Kul att se något från den hör årstiden, har inte varit över tidigare än i maj själv (men mååånga gånger)... Ha en fin helg! :) Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maj är säkert också en underbar månad att se trädgårdar, då är träden fortfarande så de skiftar i olika gröna färger. Härligt!
   Ha en skön helg du med!

   Radera
 4. Hei Maria! Å få inspirasjon, gir inspirasjon. Takk! Skulle gjerne vært i England på denne tida, rett før... Å se strukturer, skjelettet av av hagen og ekte hagehåndtverk gir meg stor glede. God kveld! Klem Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det verkligen med inspiration. Jag ska försöka hålla kvar intrycken och känsla länge nu och bara njuta av allt som vi såg! Kram

   Radera
 5. Underbart med trädgårdsresa! Skrev ett svar till dig på min blogg:-) Mandelträd på verandan är inte fy skam heller..Allt gott/Sophia

  SvaraRadera
 6. Fint att åka och titta på engelska trädgårdar och få ny inspiration.Och ett litet minne med hem. / Britt

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Åh, jag vill också åka på inspirationsresa till England. Men sådan lyx måste jag tyvärr klara mig utan förtillfället. De är makalösa på trädgårderande i det landet. Som du säger - de verkar ha det i blodet.
  Du verkar i alla fall ha haft det bra på resan. Tur att säsongen är precis runt hörnan, så att du får släppa ut din inspiration. :-)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 8. Åååååå! En sådan livsnjutarresa ska jag göra någon gång. Grattis till den! De har ju klimatet på sin sida med.

  Härligt namn du har. "Fröpåsen". Klockrent, rent ut sagt :-)

  Ses igen.

  http://lottasskaparkraft.blogspot.com

  SvaraRadera