9 januari 2015

Planktankar


Dessa bilderna har jag tittat på många gånger bara för att jag gillar dem så mycket. Särskilt planken på bilderna och atmosfären som blir med denna typen av plank. Det är genomskinligt och släpper igenom lite ljus men blir ändå ett bra insynsskydd. 


Man kan sätta ribborna olika tätt på olika ställen. Trädgården Solhem finns hos Rolf och Gunilla i Rögle.

I Ulla Molins fd trädgård i Höganäs finns ett liknande plank intill plommonlunden. Jag gillar mest plank som har stående ribbor. Det är något med att det blir lugnare att titta på, blicken far inte iväg.

I vilket fall som helst önskar jag mig ett plank i år. Med stående ribbor. Grannen har huggit ner den höga och kompakta thujahäcken till hälften och det som är kvar är aningens brunt och spretigt så jag tänkte att den sidan kunde få ett nytt plank. Det nya ljusinsläppet är det inget fel på, vi blev rätt glada när häcken kom ner. Med ett plank blir det kanske ännu lite mer ljusinsläpp.Idag finns spretiga och bruna thujan samt ett väldigt fult blått staket gjort av ståltråd. Ja ni anar...

12 kommentarer:

 1. Hej

  Snyggt! Jag förstår hur du tänker. Det är faktiskt fint med kastanjestaket också.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika, ja nu längtar jag efter det här staketet när jag äntligen vet hur jag ska göra. Kastanjestaket har vi tittat på och det är absolut ett alternativ och det blir nog billigare också/mindre jobb, men frågan är om det finns högre än 1,50m.

   Radera
 2. Jag anar läget... stående ribbor är precis vad du skriver. En avskiljande, skyddande och silande utmärkt fin lösning. Kan nästan inte bli för högt heller. Vi håller på att titta på lösningar på gården och det är väldigt inspirerande att se dina bilder just precis nu. Alltid fina. Måste gå ut och ta lite bilder och lägga upp tror jag. Tack Maria och kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin! Jag tror också på en hög variant. Va kul att kunna inspirera, precis som andra inspirerat mig. Kram!

   Radera
 3. Nåt slags staket kan bli hur fint som helst. Om du nån gång besöker Vadstena så ta en titt på alla höga staket i olika stilar. Fantastiskt vackert.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för tips om Vadstena! Har aldrig varit där så det låter hur kul som helst.

   Radera
 4. Hei! Skjønner godt at du har sett på disse bildene mange ganger. Det som jeg synes er så sympatisk med dette gjerdet, er at vi som ikke bor i hagen, kan få en liten titt. Gjerdet gir god stemning.
  Skulle gjerne ha sett Ulla Molins hage. Har sett mange bilder av denne grønne og vakre hagen.
  God helg til deg! Klem Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anne! Det är det som är så mysigt med att drömma, om man tittar tillräckligt många gånger och håller drömmen vid liv, så kan den bli sann! Jag tycker också att dessa varianter ger en fin stämning mot växter och omgivning. Välkommen till Skåne, det vore väldigt fint om du berättar när du ska åka dit så vill jag möta dig där! Höganäs är min lilla hemstad :-) Kram!

   Radera
 5. Flott gjerde!
  Fint når det både slipper inn lys og hindrer innsyn...og så liker jeg så godt at bloster kan smyge seg gjennom gjerdet:)
  Fin ny uke til deg:)

  SvaraRadera
 6. Något behövs helt klart och du klurar nog ut en bra modell. Det blir spännande att se hur det blir!
  Ha det gott!
  Ulrika

  SvaraRadera
 7. Oj!=j, vilken skillnad det kommer att bli mot det blå :)
  Jag håller med om att Annica om att kastanjestaketen är superfina... Heltenkelt underabar, en attans så dyrt :(

  //Veronica

  SvaraRadera
 8. Jag älskar plank och staket!!! Jag vill ha mer i min trädgård. Tänkt dig ett plank med klätterrosor och annan växtlighet som slänger sig över den. Mikroklimat och rumsindelning du får allt!!!

  SvaraRadera