25 maj 2014

Majkväll

Dessa bilder togs i lördags. Kvällen hade blått ljus och näktergalen höll igång ihop med koltrasten. Vilka försommarkvällar vi har och fler verkar det komma! 

Mallorcasuckulenterna har fått nya krukor.

 
Majblommor.

 
 Majblad.

 Snödrivor i maj. (Myskmadra)

 Den som väntar på något gott... Den allra första efterlängtade vallmoblomman slog ut idag. Bilder kommer förhoppningsvis imorgon dårå...

 
Trädgårdssnacks. Spansk körvel och blandade salladsblad. Till trädgårdssnackset hör även gräslök, rödmålla och små basilikablad och till och med små blad från Steviaplantor!

 
Fler majblommor.

 Det knoppas. Salviaknoppar ser ut som sparris...

7 kommentarer:

 1. Så mycket spännande saker du visar. Tycker också det är kul med kryddor och ätbart. Topplöken ser ju urläcker ut och drivorna av myskmadra är underbara. Här har jag fått hägna in myskmadran för det är hönsens favorit. När jag tar bort kycklingnätet håller de fem hönsen till på de där kvadratmetrarna tills inget återstår. Som tur är hämtar den sig igen när den får vara i fred.

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Visst är det ovanligt med de här kvällarna i Sverige. Man får njuta så länge de varar.
  Vad mycket roligt du visar.
  Jag antar att någon växt följt med hem från Mallorca. Den Clematis du hade bild på därifrån - har du inte försökt ta frön eller stickling från den? Jag tyckte den var så fin.
  Faktiskt ser salviaknopparna ut som sparris.

  SvaraRadera
 3. Hei! Dette er maihagefølelsen. Lys, farger og stemning. Vakkert. Din keramikkfrøkapsel lever i sølvet. Nattergal! Du er heldig. Anne

  SvaraRadera
 4. Fina bilder!
  Är det gul oregano, den där fina busken på den fjärde och tredje bilden nedifrån? För det är väl inte buskbasilika som redan blivit så stor? Superfin i alla fall. Älskar blålila och ljusgrönt ihop.
  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin! Ja det är gul oregano, jag tycker också att den blir en fin kontrast i rabatten! Kram!

   Radera
 5. Härlig blomning. Fattar inte att tiden går så fort, snart är det juni! Hoppas du får en härlig helg! Kram /Liv

  SvaraRadera
 6. Dejlige fotos, du viser! Det er skønt, at vi har sommer nu. Vi må bare nyde det!

  SvaraRadera