10 maj 2014

Blommor och blader hos mig

 


Alla bilder är tagna i förmiddags då jag gick en runda runt huset för att titta på vad som blommar och kanske för att ta några sniglar. Två tankar är att 1, de senaste dagarnas regn har fått allting att växa väldigt fort på kort tid och 2, att vi har rätt många gula blommor. Jag är kluven men tycker gult är en fräsch och vårig färg som jag blir glad av. En sak är säkert och det är att det lika viktigt med vackra blad som med blommor. 

Åh, sköna maj är här och all växtlighet känns krispig och fräsch. Jag fick snällt gå och jobba i förmiddags men sen hann jag komma ner i varv här hemma och rensade både kryddlandet och grönsakslandet och så fick jag sått en hel del och flyttat runt plantor i rabatterna. Det var skönt att få ägna lite tid i trädgården. Det ska komma mer regn imorgon så det passar bra att ha sådder och plantor på plats. 

Trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Det är en härlig tid nu. Det är fantastiskt fräscht, både i grönska och i luft. Underbart. Hoppas du får tid att njuta av din trädgård!

  SvaraRadera
 2. Nu ligger ni långt före oss. Här har det stått så gott som stilla, men snart brakar det nog loss är också.;)
  Ha det fint!
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Tyvärr sätter regnat fart på ogräset också :-) Jättefina blommor i din trädgård. Gult är vackert i rätt sällskap tycker jag även om det inte är min favoritfärg egentligen. Fast det mesta gult som finns här är maskrosor! Kram
  /Liv

  SvaraRadera
 4. Sååå mye du har i bedene dine nå!
  Mange flotte foto du deler:)
  Ønsker en fin ny uke:))

  SvaraRadera
 5. Spontanflytta plantor är verkligen underskattat! Kram /syster Hanna

  SvaraRadera
 6. Härligt med all blommande fägring!

  SvaraRadera