3 mars 2014

Kvällspromenad och andra promenader
Vill så gärna dela med mig mer av det underbara Mallorcanska landskapet. Detta är bara någon kilometer ifrån där vi bor och kvällsljuset var särskilt vackert i går kväll.

Idag har vi varit i Palma för att uträtta ärenden och eftersom det är orkidétider så tog vi en promenad på Bosc de Bellver som är en stor park eller snarare en liten skog som ligger runt Slottet Bellver. Här kan man nämligen hitta många olika arter av orkidéer om man har tid och lite tålamod... Orådet ligger med gångavstånd ifrån Palma centrum. Men det inlägget kommer kanske imorgon...

God Kväll!

11 kommentarer:

 1. Virkelig vakkert!
  Deilig med promenad i slike omgivelser:)
  Heldige deg...:))

  SvaraRadera
 2. Hej Maria och tack för dina härliga och vackra kvällspromenader. Nu börjar våren att krypa fram här hemma med blåsippor, vintergäck, snödroppar och våriris. Men för en månad sedan med regn och pinblåst - västkustvinter är bara så förfärlig - ångrade jag djupt att vi avstod från årets spanienresa. Får jag störa dig med en längre litania på din mail-adress?
  Ha det bäst hälsar Margareta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart får du det, bara roligt!

   Radera
 3. Ser härligt ut :-) Men vad är det för häftiga blommor med gräslika blad och gigantiska blomställningar ? Det kan väl inte vara de som är orkideér eller ? Jättefina !
  Jag beskriver lite om vinterodlingen i svar till dig på bloggen. Vill du veta mer så fråga på :-) Kram !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa, det är någon typ av sandlilja. Ganska läcker faktiskt, men finns precis överallt som ett ogräs och växer på hårdaste leran. Nu ska jag till dig och kolla vad du skrivit!
   Kram

   Radera
 4. vilken underbar kvällspromenad!! Förstår att du njöt:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Njuter av bilderna samtidigt som avundsjukan ligger på lur hela tiden. Själv gick jag promenad i snöslask och mörker här hemma. Hoppas på många vackra orkidéer i ditt nästa inlägg.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på dig när jag gjorde det nyaste inlägget och la till några extra bilder!
   Kram på dig.

   Radera
 6. Vilken fin promenad. Det dröjer innan man får uppleva något liknande. Och förstås ser vi gärna orkidepromenaden också.

  SvaraRadera
 7. Tittade länge på bilderna innan jag läste och försökte klura ut var det kunde vara nånstans, okända träd, "konstiga blommor", Gotland kanske"? Nej, det är ju berg i bakgrunden! Alltså är det väl glasklart att jag aldrig varit på Mallorca, men det låter väldigt spännande med orkidéer och blomningen allmänt lär ju vara överdådig om man kommer vid rätt tid.

  Ha det så mysigt

  /Anette

  SvaraRadera