19 februari 2014

Kvällsmat


På jakt efter vildsparris längs stenmurarna och jag fick ihop en liten bunt till slut. Det blir gott till kvällsmaten.

Vildsparris är väldigt eftertraktat och jag har sett folk gå och plocka på många olika ställen. En man vi mötte häromdagen hade plockat en jättestor bunt och han såg otroligt nöjd och glad ut. Naturens godis!

5 kommentarer:

 1. Så gott det ser ut. Brukar också hitta lite sparris på vår inte helt stora tomt. Men inte så fina som de du hittat. Nä, våra ser ut att ha varit på en bantningskur i jämförelse.

  Har precis kommit hem med en nyskördad majrova, så spännande det ska bli att prova!! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 2. Hvilken luksus!...nydelig kveldsmat dette:)
  Kos deg:))

  SvaraRadera
 3. Hei! Villasparges! Har aldri tenkt på den som vill, men selvfølgelig det meste er det. Jeg innbiller meg at det er som å gå på sopptur. Å finne steder som ingen andre vet om. Hjertebank, så noen at jeg plukket?
  Tror hagen her er i ytterpunktet for at asparges kan trives. Har prøvd mange ganger. I fjor planta vi dem nær huset. Håper at de overlever
  Asparges er en ren nytelse. Det smakte tenker jeg! Anne

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också se nöjd ut om jag plockat ett knippe vild sparris. Här kan man inte plocka något på länge, som går att äta.
  Orkiden som du väntar på- har den fått någon blomma än?

  SvaraRadera
 5. Ja det har den, det blir fler och fler orkidéer som öppnar sina knoppar för varje dag. Här är en länk till ett inlägg från häromdagen:
  http://fropasen.blogspot.com.es/2014/02/antligen.html
  Men det kommer fler bilder!

  SvaraRadera