10 januari 2014


Sa Punta den 10 januari 2014.

På vår promenad ner mot havet hör vi plötsligt ett högljutt kvitter från buskarna där borta. Och då menar jag riktigt mycket och starkt kvitter som om ni tänker er en djungel full med fåglar.

Efter ett tag lyfter alla fåglarna plötsligt på en enda gång och flyger runt i stora flockar.

6 kommentarer:

 1. Starar!!!!!!!!!!!! De är överallt, full invasion. De sitter i våra tallar och äter oliver och skiter (ursäkta) hela trädgården full. Sen sitter de på elledningarna heeeeeeeeeela stora tjocka släkten där de knattrar och tjattrar innan de lyfter aaaaaaaaallihopa samtidigt vilket leder till att det blir en sådan gungning på elledningarna som orsakar "svackor" i elen och lampor blinkar, datorer stängs av, etc. Vi ringde till elbolaget och frågade varför vi hade dessa problem och där suckade de bara och förklarade att det var "de där jävla stararna" (ursäkta igen).
  Fast vackra är de och fint sjunger de, man får en känsla att man är i en djungel så utan dessa illbertingar skulle jag inte vilja vara. Vad härligt att vara på ön igen. Benvinguts!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ni måste bara passa på att äta Calçots, det är ju högsässong för det nu.
  Una abraçada/Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha va roligt!! Eller roligt och roligt, kanske inte för er som får såna problem.. Jag misstänkte att det var starar när de lyfte och flög runt i flockar som de ju gör hemma också. Visst är de vackra när de blänker i grönt och blått och sjunger ganska fint :-) Vi hade en stare härom kvällen som inte slutade sjunga fast det var mörkt!
   Tack, det är jättehärligt, här är så lugnt och skönt, precis vad vi behöver.
   Kram!

   Radera
 2. Jeg er vild med dit fuglebillede. Det er bare SÅ godt. Dejligt med alt det grønne i forgrunden.
  God Weekend
  JetteMajken

  SvaraRadera
 3. Hei! Det er et vakkert foto selv om kommentaren ovenfor gir et annet bilde av stærene. Når de kommer om våren, er det glede her i leiren. Jippi, nå er jeg på tur. Skal bli deilig å nyte våren lenge før den kommer hit.
  Pelargonen du spurte om er en duftpelargon 'Charity'. Ha det så godt! Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har antecknat 'Charity', effektfull i kruka bland andra växter.
   Hoppas att du kommer att gilla våren härifrån!
   Ha det fint du med. Kram Maria

   Radera