8 november 2013

Svartvitt

Jag gillar att ta ut kameran och leta motiv. Så var det i söndags, jag hade ingenting särskilt att göra och kände mig rastlös av att bara sitta inomhus eftersom det regnade.

På med regnkläder och stövlar och ut. Har man bara rätt kläder på sig har man snart glömt bort, både att det regnar och att det är gråväder. För när man väl kommer ut är det så mycket mer, dofter och ljud och saker att upptäcka.


 Visst finns det massor med motiv, bara man har tid att kolla. Inte världens bästa kamera, så jag får rätta till skärpa och kontrast efteråt i ett bildprogram. Ibland passar bilder bäst som svartvita.Kul när man lyckas fånga spindelväv och vattendroppar.Jag brukar alltid tänka att november är grå, men om man verkligen vill, så finns det en hel del färg kvar därute... Februari brukar vara aningens gråare, men det tar vi då.

Trevlig helg på er!

8 kommentarer:

 1. Hei Maria! Får nesten lyst til å sende et brev, men det skal jeg ikke gjøre. Svarthvitt har et uttrykk som ofte får fokus på noe annet. Fantasien får på en måte mer spillerom, bildene blir mer subtile. Store helter for meg var (er) Henri Cartier-Bresson, Josef Koudelka, Ansel Adams m.m.
  Bilder som jeg satt og så på i evigheter. Det har jeg gjort med dine.
  Ha det så godt! Anne

  SvaraRadera
 2. November kan vara fint! Både i färg och svartvitt, snyggt! Och jag håller med; februari är svår.
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. You have make beautiful photos!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 4. Svartvita fotografier har sin alldeles egna magi. Minns hur jag höll på i min ungdom och stökade med mörkrum och framkallningsbad. Lådkamera och 24 bilder per rulle var det på den tiden.
  Nu är det andra tider. Lätt som en plätt att fota hur mycket som helst och fixa till allt i photoshop. Men skärpan - hur fixar du till den menar du? Är bilden oskarp så är den, åtminstone har jag aldrig lyckats få bättre fokus i efterjhand!
  Önskar dig en skön helg!/Laila

  SvaraRadera
 5. Underbara bilder.....=)

  Kram NInni

  SvaraRadera
 6. Superfina bilder i vitt och svart.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Visst finns det färg, man väljer vad man vill se:-)… hälsningar Sophia

  SvaraRadera
 8. Kontraster och detaljer kommer ofta fram bättre i gråskalor. Och grått är inte alltid trist. Imponerad av dina foton här!

  SvaraRadera