25 augusti 2013

Tutti-frutti

Ja så var det ju det här med dahliorna igen, jag kan inte låta bli att tycka om dem. Maffiga, fylliga, liksom perfekta blommor i knalliga färger. Blomvilliga, hela sommaren. Fångar kvällsljuset extra bra...

Dessa är sådda i våras och växer i kruka men det förvånar mig att man kan få sån växtkraft på en liten säsong. Verkligen kul! Till nästa år ska jag försöka att färgkombinera dem lite bättre. Jag gillar orange, men inte ihop med blårosa... det blir liksom tutti-frutti. Färgerna från gult till rött är minsann inte så enkla att kombinera med rosa och rosa vill jag ju ha...

7 kommentarer:

 1. Har tyvärr inga dahlior (tror jag har sagt det förut) men njuter av dina. Förstår inte riktigt varför jag inte får dem att trivas här trots otaliga försök?
  Ha det gott!/Lila

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fina! Den första var särskilt fin. Jag är svag för orange och aprikos. Hos mig blommar dahliorna också för fullt.

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera
 3. Hei! I go for tutti-frutti. I våres kopierte jeg deg og sådde en mix-blanding. Det er så spennende å se hver ny dahlia som blomstrer. Jeg til og med prøver å brette ut kronbladene for å se fargen. Dine har kommet lengre enn mine, men det er mange nye knopper som er på gang. Det er kjempemorsomt å se et ekte tutti-fruttibed uten at jeg har noe ansvar for fargekombinasjoner. Det skal gjentas.
  Ha en god natt! Anne

  SvaraRadera
 4. Börjar ändra mej angående dahlior "på gamla dar" - har alltid tyckt dom varit ena riktiga luspudlar! Nu när jag inte sysslar med dom rent yrkesmässigt så kan jag tycka dom är riktigt stiliga! Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Så fint! Jag gillar mixat. Speciellt den orangea ihop med de andra : )
  /Cika

  SvaraRadera
 6. Vilka fina färger!/Anja

  SvaraRadera