14 augusti 2013

Skymning över regntung trädgård

Varit ute och kollat till trädgården några rundor. Det har varit svalt idag och regnat och nu ikväll ligger jorden regntung i alla krukor och bäddar. Vilken kontrast till väder och vattenmängd det varit hittills i sommar. Får nog ut och tömma faten som chilin står på så att det inte blir för bra.

Dahliorna blommar som bäst nu och jag har fått några nya favoriter och upptäckt några färger som jag absolut inte ska ha kvar. Det är svårt med orange till exempel, även om själva blomformen är ganska fin. Upptäckte att den röd/vita passade fint ihop med den röda amaranten i kökslandet. Nu står den i kruka men till nästa år ska den få ha fötterna direkt i jorden.

I övrigt är det några vilodagar som gäller här i huset och det passar bra när det regnar. Skönt att äntligen få vara lite ledig, sova länge, somna om och hinna göra annat. Nya idéer tar form och det känns spännande vad som komma skall. Men som vanligt är det några (!) saker som också pockar på uppmärksamheten. Saker i huset som ska fixas inför vintern, till exempel ska vedslukar-öppna-spisen bilas ner och ersättas med täljstenskamin. Sen hade jag tänkt att trätrappan till övervåningen som jag började på i november, skulle skrapas klart och sen målas i tillfredsställande kulör. Längtar faktiskt efter linoljefärgsdoft i huset...

7 kommentarer:

 1. Skönt med regn! Härliga bilder! Vi fick en dos för några nätter sedan men tar gärna lite till så vi får plocka svamp i höst.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Regn gillas av både växter och kameror, jättefina stämningsfulla bilder! Synd bara att sommarens regn har kommit i häftiga skurar. Det är som himlen öppnar sig, och en del växter lägger sig. Så fina dahliorna är! Blir lite sugen på att prova igen men brukar inte ha så mycket tur med dem.
  Vi har flyttat en del plantor från växthuset ut eller till inglasad altan, det blev alldeles för fullt ... Och physalis och zucchini verkar klara sig bättre utanför växthusets fuktiga luft. Några av chilisarna står också på altanen, som prydnad då en stor uppstammad fuchsia bara krympte ihop och dog.

  SvaraRadera
 3. Härligt med några vilodagar både för kropp och själ.
  Fina bilder från din trädgård och Dahliorna är ju superfina.
  Av någon underlig anledning har jag inga Dahlior i år... hur kunde det bli så?

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 4. Hei! Det er så frodig og vakkert i hagen din med bønner høyt til himmels. Jeg har et bed med dahlia som jeg sådde i våres. Noen få blomstrer og det er kjempespennende å se hvilke sorter som kommer opp, og hva slags fargekombinasjoner det blir. Det skal jeg gjøre neste år også.
  Det er befriende å ha fri, slik at tankene kan skape nye ideer. Overskudd rett og slett. God natt til deg! Anne

  SvaraRadera
 5. Tänk var det växer hos dej. Dina dalior är ju superfina!

  SvaraRadera
 6. Så vakre og stemningfulle bilder!..også regntunge dager der dråpene ligge tungt på vekstene er vakkert:)
  Ønsker en fin ny uke:)

  SvaraRadera
 7. Härligt med regn, jag kunde behöva lite ! Den där rödvita Dahlian har jag också, en ärvd efter farbrorn som bodde här förr. Den är så fin ! Vackra bilder, man riktigt känner regn och jorddoften :-) Ha det fint !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera