17 mars 2013

Vårblommor

Just nu trivs väl ingen blomma speciellt bra utomhus...
Men forsythiakvistarna jag tog in börjar knoppas nu och blomma och jag njuter av den vårliga blomningen.

Imorgon tar jag in körsbärsblom och kanske någon äppelblom.

Forsythia är inte någon favoritbuske i trädgården men så här års fyller den definitivt en funktion i vasen hos oss.
Skönt med blommor!

10 kommentarer:

 1. Det är skönt med blommor. Jag tog in hela fång av kvistar från plommonträdet som blåste omkull hos mig. Nu hoppas jag på utdelning ... :-)

  SvaraRadera
 2. Lätt att glömma - men visst kan det kännas skönt att tjuvstarta våren inomhus! Hästkastanj, körsbär och forsythia är finfina som tjuvstartare...

  SvaraRadera
 3. Tycker precis som du - forsythia ingen höjdarbuske men underbar att ta in kvistar av. Sedan blir jag också lite glad av de gula blommorna ute på bar kvist innan allt annat sätter igång. Annars är tibasten en favorit i början av april. Doftar ljuvligt, fina lila blommor. Men resten av året, nä, då glömmer jag den.
  Hej hopp!

  SvaraRadera
 4. Hehhee! Visst är det lustigt vilka blommor man gillar och när man gör det?! Vem 17 gillar t.ex. tussilagoård? Men de allra första vill man t.o.m. ha i vas...Typ ;)))!?
  Det ser i alla fall riktigt fint ut med forsythiakvistar. Får nog hämta in några kvistar, jag med!/Anja

  SvaraRadera
 5. Jag har precis samma känsla för forsythia, jag gillar den egentligen inte 90% av året. Det är bara där runt påsk när man tar in kvistar och när den blommar så tidigt på våren som jag gillar den litegrann i brist på annat. Kram :-)
  /Liv

  SvaraRadera
 6. Det er så herlig å ta inn grener å drive frem...da er det vår med en gang:))
  Takk for din hyggelige hilsen:)
  Og en fin søndagkveld til deg:))

  SvaraRadera
 7. Tänka sej att hos dej blommar våren. Inte alls dum idé att ta in kvistar.

  SvaraRadera
 8. Hei! Liker så godt det gule i vårlyset. Ha en fin kveld! Anne

  SvaraRadera
 9. Håhå, först funderade jag på om du var kvar nere i värmen. Fint med forsytiakvistar i vas, får nog hämta mig några på direkten...Jag tycker rätt bra om den ute också, kanske för att jag klippt den till bollform ;-)) Men den är lite vidlyftig i min perennrabatt ändå. Kanske ska flytta den till något ställe där den får breda ut sig i sin naturliga form. Ha en finfin vecka ! Kram !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 10. Fint med kvistar i vas! och forsythian blev riktigt vacker. Kanske man skulle ta in lite kvistar ... men jag vågar inte klippa i körsbärsträdet, den ska man ju inte beskära nu. Fast det är nog inte så farligt om man tar bara några enstaka kvistar.

  SvaraRadera