22 mars 2013

Drömmar kan slå in!
Et litet, litet ögonblick hann jag fånga våren på bild. Solen lyste in så underbart en kort, kort stund igår på eftermiddagen. Just nu känns våren långt borta eftersom det har snöat i två dagar och det både ser ut som och känns som om det vore januari vart man än sig vänder.

Men drömmar kan slå in!! Och våren kan bli en verklighet!
Och om man kollar in på Blommig Fredag hos Bland Rosor och Bladlöss så finns det ännu fler bevis på att det är så.

Ibland beror det på yttre omständigheter om drömmarna slår in och ibland får man själv sträva länge efter att det ska ske. Drömmar kan vara små och stora.

Jag har varit med om att drömmar jag en gång hade, har ändrat kurs och formats om till något annat.
Men drömmen om en helt egen blommande och doftande trädgård finns alltid kvar!

Bilden är från en trädgård i Lund som heter Mary Hill.

17 kommentarer:

 1. Jag drömmer också om vår och värme nu.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Visst kan drömmar ändras på vägen, det har jag varit med om flera gånger. Mary Hill är en av mina drömträdgårdar. Jag köpte den fina boken om trädgården som en av mina första trädgårdsböcker. Har nog läst den hundra gånger :-) Ha en fin helg, hoppas din snö tinar !!! Kram !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 3. Härligt med drömmar.
  Jag drömmer jämt när jag är i trädgården men allt blir inte som jag vill.
  Nu längtar jag till våren

  Ha en riktigt fin helg.

  SvaraRadera
 4. Sant drömmar kan ändras under resans gång.
  Ibland till det bättre.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 5. Ja, det gäller att ta vara på solglimtarna nu! Och det är nog tur att vi ändå är optimister och drömmer och tror på en varm och solig sommar, att alla blommor blir precis så fina som vi vill och trädgården en lummig paradis, utan vare sig ogräs eller gästande rådjur ...
  Och drömmar ändras, ibland för att man ser att de inte går att förverkliga, ibland för att man har kommit på något ännu bättre ... Sanndrömmar är bäst!
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Härligt att solen lyser in! Vänta på våren är stor.
  Ha en skön helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Jag är världsmästare på att byta drömmar under resans gång. Det slutar alltid helt tvärtemot än vad jag började drömma om.
  Bra tips det där med att hälla citronsyra i diskmaskinen. Ha en riktigt fin helg! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 8. Ja, det er god grunn til å drømme om sol og vår! Det ser ut som januar her også, men vi må ikke gi opp. Våren er rett rundt hjørnet (håper jeg)!
  God helg!

  Klem Marit

  SvaraRadera
 9. ja, drömmen om våren är allt stark just nu
  och snart så måste den väl ändå vara här
  hälsar åsa

  SvaraRadera
 10. Du undrade om temperaturen för salladsodlingen inne - de står i ett rum där vi visserligen inte har värmen på men som ändå håller nästan 20 grader. Vi har alla våra frösådder där under lysrör, börjar bli trångt. :) Salladen är en färdig mix "Baby salad leaves mixed" som jag beställt från Jennys Frön & Sån't (www.fron-och-sant.se). De har blivit ca 10 höga inne och är krispiga och goda.

  SvaraRadera
 11. Våren känns långt borta när man tittar ut.Men tror nog att snart så är den här.Kram

  SvaraRadera
 12. Ja, vår och värme är vad vi alla behöver nu! Låt oss drömma riktigt hårt så det slår in.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 13. Men den där trädgårdsdrömmen har du väl redan förverkligat - eller är inte trädgården du sköter din egen?
  Förstår att ni fryser där i Norden! Här är det sommarvarmt och jag fasar lite för återkomsten, måste åka hem redan på måndag medan Johan stannar ytterligare två veckor!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då det är min egen, men än så länge är den inte så blommande och doftande. Trädgårdslandet är jag nöjd med men det är väl allt, haha. Men det ska det bli ändring på!

   Radera
 14. Hei! Av og til har jeg det sånn at når lyset faller på en bestemt måte, kan jeg få en lykkefølelse. Akkurat som bildet fra vinduskarmen. Nå drømmer/lengter jeg etter lukten av jord. Ha en fin dag! Sola skinner i hvert fall. Anne

  SvaraRadera
 15. Klart det blir vår även i år men, kanske med den skillnaden mot förra året att det blir en riktig vår som 'mynnar' ut i en riktig försommar...och inte som förra året i en ny vinter...april var inte roligt då!/Anja

  SvaraRadera
 16. ÅÅÅÅ jag drömmer om våååååååår guuu vad den är långt borta detta år!!!Men den drömmen är jag rätt säker på att den kommer att slå in!!! Visst är det underbart med trädgård man kan forma den som man vill och göra om den som man vill när man vill åtminstone nästan...Önskar dig en fin söndag/Gela

  SvaraRadera