18 februari 2013

DahliorDahliainköp!

Hittade några fina färger idag och 1,40 € påsen, verkar väl billigt..? (ca 13sek). 
Jag är inte så kinkig med sorterna, tycker att de flesta är fina. Dessa tillhör Dekorativ-gruppen.

När jag kommer hem ska jag även så några olika dahlia. Har provat det innan och tycker att det gick väldigt bra. Över förväntan faktiskt, eftersom de blommade redan första året och knölarna växte till rejält under samma säsong. 

Måste dock erkänna att jag tabbade mig i höstas så att de hann frysa, alla de fina knölarna jag hade lagt ner sån tid på, med sticklingar och allt. Men jag har lovat bättring och ska från och med nu bli en bra dahliamamma.
 

4 kommentarer:

 1. Jeg er så fascinert av dahlia. De har så mange former og farger. Ved å dele om våren og kjøpe nye hvert år, er det vel over hundre. Kjenner jeg blir glad over å skrive "over hundre". Håper de har det bra i kjelleren. I dag har jeg sådd 'Black Beauty'. Den har enkle blomster og jeg har tenkt å plante dem i krukker. De skal stå sammen med liknende farger. Ha det godt! Hilsen Anne

  SvaraRadera
 2. ALLA dahlior är snygga! Fast jag ska inte ha några i år, tror jag. Kommer nog att ångra mig ... men jag är så dålig på att plocka upp knölarna på hösten och då känns det som det är mycket jobb som man kastar bort. Fast egentligen kan man ju mycket väl odla dem som ettåriga också.

  SvaraRadera
 3. Vaa, bor du på Mallorca??? Fy vad jag blir avundsjuk! Ja, du missar inget här hemma...
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Så bra att du tog upp detta! Mina knälar får flytta i nya krukor för förodling.

  Intressanta tankar du förmedlade hos mig. Din 'kalssanalys' stämmer så väl.
  Trädgådsodling har blivit en ny nisch där ekonomiska intressen styr våra val av växter, och trädgårdsprodukter./Anja

  SvaraRadera