12 december 2012

FrökapslarHär är ett av mina senaste keramikprojekt, jättevallmons frökapslar. Och så har jag en och annan fantasifrökapsel också, det måste man ha! Det ska bli trädgårdsknoppar som enkelt monteras på till exempel ett armeringsjärn, såna har ni säkerhet sett förut. Just jättevallmons frökapsel är kanske en av de mest tacksamma frökapslarna att avbilda.

Jag använder två olika stengodsleror som har lite olika utseende och textur. Den ena är vitbrännande och heter W4015 (det är den ljusaste) och den andra WSG2005GG. Den senare får en spännande lyster eftersom den innehåller lava, det är järnpartiklar som blir som små, små bruna prickar i den brända leran. Denna passade också bäst för detta ändamålet med mycket detaljer.

De vitbrännande ska jag sen behandla med kopparoxid men det är en annan historia.

Jättevallmo, Papavaer orientale3 kommentarer:

 1. Disse likte jeg veldig godt. Kreativt og spennende. Tenker du å plassere dem på toppen av armeringsjern? Ha det godt! Hilsen Anne

  SvaraRadera
 2. Oj, vilka jättefina!

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera
 3. Vansinnigt fina. Hittade inlägget när jag sökte på webben. Skall försöka prova något liknande men i en enklare process utan att bränna leran.
  Hälsning Helene

  SvaraRadera