18 december 2012

Alpackor och leriga dagar

I helgen bagav jag mig ner till Öveds kloster för att kolla in julmarknaden som ordnades där för första gången. Förr i tiden var det uppe på Bjärsjölagårds slott det var julmarknad, en väldigt känd sådan tydligen, men den upphörde för flera år sedan. Jag gissar att de som brukat hålla i trådarna blev för gamla och inte orkade styra upp det längre. Sen dess är det ingen som har tagit upp traditionen förrän nu, fast nere på Öveds kloster.

Jag tyckte det var en ganska traditionell liten julmarknad och med tanke på vädret blev jag överraskad att parkeringen var full med bilar när jag kom dit. Det kom lite skurar nu och då så den packade snön blev ganska hal att gå på, men folket verkade glada och nöjda. Ärligt talat var jag där för att reka utbudet av brukskeramik. Här kan ni läsa mer om julmarknaden på Öveds kloster. 

Men det bästa inslaget var att få hälsa på alpackorna som gick i en hage bakom borggården. Eller hälsa och hälsa, typiskt nog hade de precis fått nåt gott att tugga i sig så de var faktiskt lite svårflörtade och stod bara och tryckte i ett av hörnen.En liten vågade sig fram när han trodde det vankades godis... men nej inget godis, ingen uppvisning!
Titta så fin den är! Det regnade och låg en massa vattendroppar ovanpå pälsen...

I övrigt drejar jag skålar och muggar och experimenterar med olika öron till koppar. De randiga muggarna nedan är utan öra. Istället har jag gjort dem lite taktila, med ränder för att få bättre grepp när muggen är full. Ränderna blir också rätt så vackra som mönster.


Sen tycker jag det är spännande med olika avtryck. Här är ett enkelt avtryck från ett litet ansikte i betong. Formen är inte riktigt torr än, men när jag håller den under en lampa ser den nästan konvex ut. När jag vrider lite på den får ansiktet olika uttryck.

2 kommentarer:

  1. Fina muggar/skålar! Blir riktigt avundsjuk på dig som har drejskiva! Förr i världen när barnen var i tonåren deltog vi i olika keramikkurser och vi har fortfarande glädje av alla alster!
    Ha det gott!/Laila

    SvaraRadera
  2. Maria! Så söta alpackor! Och vilka fina saker du tillverkar! Inspirerande! KRAM / syster Hanna

    SvaraRadera