2 november 2012

Hemlig


De trädgårdar jag varit i som jag uppskattat allra mest, har haft många spännande växter och vackra kombinationer. Men det jag minns mest av allt, var hur trädgården var uppbyggd och hur rummen såg ut, hur jag upplevde helheten. De mest spännande trädgårdarna hade hemliga gångar och rum som man bara måste gå in i. 

Stigen som leder en vidare in där bakom ser otroligt inbjudande och hemlighetsfull ut! Vad ska öppna sig där framme? Ofta är det högre häckar eller plank som bildar ett framför och ett bakom.

Denna bild är från Vann Garden, södra England, som jag besökte i slutet av maj i våras. Det är en fantastisk trädgård med många hemlighetsfulla framför och bakom, dolda rum och mystiska stigar.

Fler tolkningar av temat 'Hemlig' kan du se om du klickar på länken nedan:12 kommentarer:

 1. Flott bilde - det gir meg lyst til å se hva som sinnes opp stien der. Jeg likte godt kontrasten rundt åpningen til stien, med det uregelsessige treet på venstre siden og den formede hekken på høyre siden.
  God helg!
  -Hilsen Elin-

  SvaraRadera
 2. Det är ju verkligen så man vill försöka skapa sin trädgård! Eller i varje fall jag! Men, det tar ju sån tid innan häckar och buskar vuxit upp så tills dess får man fuska med lite väggar av armeringsnät och klätterväxter...

  Veronica

  SvaraRadera
 3. Hemliga rum i trädgården...underbar tolkning..=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 4. Ja, där hade jag gärna gått in en stund. Som sagt, det är synd att det ska ta sådan lång tid med häckar och träd att växa upp.
  Ha en bra helg.
  //katarina

  SvaraRadera
 5. Så grönt och härligt och inspirerande. Fräckt att göra en häck som nästan tar halva stigen, man blir bara mer nyfiken... Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Hej där, min "granne" i Hus och Hem! Nu är vi inte lika hemliga längre...=)
  Så där tänker jag med när jag är och hälsar på i andra trädgårdar, jag tänker på hur den är uppbyggd och helheten, det kan vara hur intressanta växter som helst men jag en trädgård fångar mer mitt intresse om den är harmoniskt uppbyggd.

  SvaraRadera
 7. Det är häftigt med trädgårdar som man får upptäcka vartefter. Önskar mn hade förmågan att få tilld et ...
  Tjingeling

  SvaraRadera
 8. Hemliga gångar, ja det vill jag ha mer av i trädgården, kanske en hemlig berså som bara jag hittar ingången till :-)
  Det är väl så en trädgård ska vara.

  /Liv

  SvaraRadera
 9. Men vad spännande, vi ska på trädgårdsresa i maj till England. Måste genast skriva upp trädgården. Kommer du ihåg var den ligger?
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädgården ligger på landsbygden nära Godalming. Titta på Vann Gardens hemsida http://www.vanngarden.co.uk/. Man får mejla och be om lov att få komma dit. Damen är jättegullig! /Maria

   Radera
 10. Håller med dig - en trädgård ska ha en massa avskilda "hemlig" rum! Så svårt att få till det bara!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 11. Tänk att få besöka såna trädgårdar. Vill....så gärna.

  Kram

  SvaraRadera