21 oktober 2012

Jordiga tankar
Ett par rabarberblad som är på väg tillbaks till jorden.

Idag ska vi hämta hästgödsel från en gård här i närheten. Det blir ett par lass som blir jordförbättringsmedel i trädgårdsland och rabatter.

6 kommentarer:

 1. Såna där rabarberblad slängde jag också i komposten idag. Det går fort nu vissnandet...

  /Liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och visst är det vackert! :-)

   Radera
 2. Oj, nu avundas jag dig den där gödsellass ... lite konstigt kanske men jag skulle verkligen vilja ha en leverantör av den typen. Nu köper jag säckvis med kogödsel på våren men jag tror inte att den är lika effektfull. Fina bilder på de vissnande rabarberbladen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hämtar på en hästgård alldeles i närheten, vi får gratis för det ska ändå bort. Tyvärr var den inte så välbrunnen som den bör vara men den får ligga en månad nu innan jag gräver ner den. Hoppas det inte fryser för tidigt :-) Nerbrytningen i vinter tar väl kål på all kväve men det blir bra jordförbättringsmedel och ökar mullhalten. Hoppas du kan hitta ett ställe att hämta på!

   Radera
 3. Jag blir lite avundsjuk på er i söder som ännu kan gräva i jorden. Här i Norrbotten är det just nu tio minusgrader.
  Allt är fruset utomhus, jag får lust att emigrera...
  Ha det fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, ja det kan inte vara lätt för en trädgårdsfantast att ha så kort växtsäsong... Du är välkommen att emigrera! :-) Jag tänkte till och med låta högen ligga och brinna en månad innan jag gräver ner den. Ha det bra trots kylan!

   Radera