27 oktober 2012

Herr Frost

Även i natt har Herr Frost varit på besök och i natt kommer det bli ännu lite kallare. Grönkålen var alldeles vit i morse av små iskristaller. Så även palmkålen som hängde lite väl mycket, men runt lunch hade den skakat av sig frosten, rest på sig och såg hur fräsch ut som helst.

För några dagar sedan blommade en av dahliaplantorna såhär fint, men var den fick sin kraft ifrån har jag lite svårt att förstå! Det är lite kul med just denna planta för det är en stickling från i juni.

Med tanke på frosten som varit och annalkande kalla skånenätter fick knölarna äntligen komma in idag.

Jag tar tacksamt emot tips av er på den bästa förvaringen för dahlior! Jag har möjlighet till frostfri källare, men ska de täckas helt av torv? Torr eller fuktig? När ska man ta fram dem till våren?

Mer om mina dahlior klicka här
och här
och här

Frostnupen, som doppad i socker är rosen 'Ghislaine de Feligonde'

5 kommentarer:

 1. Jag täcker dahliaknölarna helt med torv..eller så att bara stjälken tittar fram. Övervintrar dem i källare och driver upp dem inomhus från april-maj.
  Underbara växter dahliorna, något man gärna samlar på!
  /Cika

  SvaraRadera
 2. Beror nog på vad du har för källare. Jag har jordkällare, den är ju lite fuktigare än en vanlig källare. Skakar av så mycket jord det bara går från knölarna och lägger dem sedan luftigt. Täcker inte med något, har provat det och de ruttnar lättare då i jordkällaren. I en vanlig källare är det säkert bra att lägga dem i torv för att skydda mot uttorkning.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för råd och tips! Inte helt lätt att övervintra alltså, men så luftigt som möjligt och ändå lite fuktigt. /Maria

   Radera
 3. Det är vackert med frost, men lite vemodigt!

  Ha det fint, Marie

  SvaraRadera