5 maj 2012

Mallorcasuckulenterna

Kommer ni ihåg när jag nämnde att vi tagit med oss sucklentsticklingar från Mallorca och att det höll på att rota sig? Jag kommer ihåg att jag har nämnt det, men hittar inte inlägget. Jaja, såhär är det i alla fall, att de flesta har rotat sig och fått flytta över till bättre jord och större krukor.

Överst i bilden står de på verandan och lapar sol hela dagarna och väntar på bättre tider. Spännande det är med så annorlunda växter och extra kul att man fått se deras naturliga miljö!

Kommit upp sig så att säga. Ny jord och något glamorösare kruka ön den svarta fyrkantiga i plast, ja de började växa direkt faktiskt :-)

Och vad gör man då?? Jo man säger "Oh tack så mycket" och sätter en knopp! När jag såg den var det lite som Kalle Anka, jag såg knoppen och tittade bort... sen tittade jag igen med lite större ögon :-) EN KNOPP! Heeej!! Hallååå!! En knopp!!! På Mallissuckulenterna!

Efter ett tag när den värsta berusningen lagt sig, tyckte jag att färgen var lite knepig. Orange...alltså. Men det var i alla fall en blomma på en av suckulenterna och bara det gjorde mig jätteglad. Ser ni hur blomman liksom kommer rakt ut ur ett sidoskott, som en trumpet liksom. Coolt!

Den blommade såhär ungefär två dagar, sen var det slut. Nu har kronbladen torkat ihop och nu undrar man självklart vad som ska hända i nästa steg. Blir det frön kanske or maybe it takes two to tango?

2 kommentarer:

  1. WOW .. fantastiske billeder - Jeg elsker at se blomster på den måde.

    Var du ked af at OO stoppede hos SoF så kan du se det her: Ordløs Onsdag fortsætter på www.starone.dk/b5/

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket, vad roligt att du tyckte om bilderna!

    SvaraRadera