8 april 2012

Konstrunda NV Skåne

Hade en fantastisk dag på Konstrunda i fredags! Första stopp var Konsthallen i Landskrona där huvudutställningen finns fram till den 15 april.

Andra stoppet blev Ulla-Stina Larssons ateljé i Landskrona. Tycker väldigt mycket om hennes sätt att måla, färgerna, huskropparna och fasaderna som framträder i hennes bilder. På det tredje stoppet blev det lunch på Skogsgläntan i Lerberget. En jättetrevlig, liten, ljus restaurang precis vid havet. Kändes skönt att vara tillbaks i välbekanta trakter. Fjärde stoppet blev hos fantastiska  
Titti G. Persson, keramiker, som experimenterar med raku och stengodsglasyrer. Underbara former och uttryck!Efter våffelfika med familjen på Malvagården i Höganäs, styrde vi kosan mot Ängelholm och tre konstnärer som ställde ut i gamla Kronohäktet, Tingstorget. Det som tilltalade mig mest var Kristina Olssons grafik och Eva Carlsteins akvarellmåleri.

Rundan avslutades med att besöka Kristina Åbergs keramikverkstad och Gunilla C:son Björks skulptur och målerigalleri. Båda två helt fantastiskt att besöka och inspireras av! Särskilt roligt är det att hinna med att prata lite med konstnärerna, det tycker jag är halva nöjet.


3 kommentarer:

 1. Wow! Så mycket fint du hunnit med! Kul tips :)

  SvaraRadera
 2. Ja man vill hinna så mycket som möjligt en sån dag men man känner efter ett tag att man helt klart har sina begränsningar :) Finns så mycket fint att se!

  SvaraRadera
 3. Nej men vad roligt, var själv på konstrundan fast på Österlen. Utgick dock från Landskrona eftersom brorsan bor där. Konstrundan är ett måste varje år, så mycket vackra och inspirerande konstverk.

  Kul att du berättade lite om Teckomatorp. Vi åkte in dit för att fota lite övergivna hus, men som du skriver så var många hus renoverade. Det är bra att landsbygden får fortsätta leva.

  SvaraRadera